Неймар: Ще съм в отлична форма за Мондиала

11:46
Неймар: Ще съм в отлична форма за Мондиала

Голямата звезда на Бразилия Неймар заяви, че очаква да е в оптимална форма за старта на Световното първенство по футбол в Русия през лятото. Нападателят на Пари Сен Жермен продължава да се възстановява от контузията, получена в края на февруари в дербито с Олимпик Марсилия. Най-скъпият футболист в света получи счупване на пета метатарзална кост на ходилото, след която претърпя операция в родината си.

„Надявам се да пристигна в Русия в отлична форма. Последният ми преглед ще е на 17 май и след него очаквам да получа позволение да играя отново. Миналата седмица имах преглед и всичко бе перфектно, възстановяването ми върви добре, така че се надявам всичко да е наред и да се върна на терена колкото се може по-скоро", заяви Неймар на пресконференция в Сао Пауло.

"Правя възстановяващи процедури всеки ден и от момента, в който започна отново да тренирам ще работя много усилено, защото Световното първенство е една сбъдната мечта за мен. Четири години чакам за нов шанс и той наближава", коментира още 26-годишният футболист, за когото това бе първа сериозна операция в неговата кариера. 

"Разбира се, че понякога имам съмнения относно формата ми, но това е нормално за футболист, който е претърпял първата си операция. За мен е наистина много трудно да не мога да играя и да тренирам. Затова в следващите месеци ще трябва да работя още по-усърдно. Радващото е, че ще имам достатъчно време, за да се подготвя по най-добрия начин за Световното. Беше тежко да получа тази контузия, но от друга страна успях да си почина добре", допълни още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация