Президентът на УЕФА: И ВАР нямаше да спаси Ювентус от дузпата

13:29
Президентът на УЕФА:  И ВАР нямаше да спаси Ювентус от дузпата

Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира спорната ситуация с отсъдената дузпа в полза на Реал Мадрид в реванша срещу Ювентус от четвъртфиналния мач в Шампионската лига. В добавеното време реферът Майкъл Оливър прецени, че Меди Бенатия е извършил нарушение срещу Лукас Васкес, за което посочи бялата точка. Ситуацията нямаше как да бъде разгледана чрез ВАР, защото въпросната технология все още не се използва в турнира.  

“Дори да имаше ВАР, това нямаше да промени нищо. Има хора, които изгледаха тази ситуация 20 пъти, а аз го направих 50. Но все още за половината хора това е наказателен удар, а за другите - не е”, коментира Чеферин. 

Босът все пак смята, че ВАР щеше да е от полза на съдиите за реванша между Манчестър Сити и Ливърпул, когато не беше зачетен редовен гол за “гражданите”, защото арбитрите не видяха, че Джеймс Милнър играе с топката пред вратата на мърсисайдци. Според Чеферин начинът на използване на технологията все още не е перфектен, заради което тя едва ли ще бъде въведена в ШЛ преди сезон 2019/2020.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Garrincha
18.04.2018 16:58

До тогава - я, камилата, я, Чеферин ! Има една година, да си навакса !