Сър Алекс: Венгер е един от най-великите мениджъри

11:38
Сър Алекс: Венгер е един от най-великите мениджъри

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отдаде заслужено уважение на своя дългогодишен съперник Арсен Венгер, който вчера обяви, че ще напусне Арсенал след края на сезона. Френският специалист бе начело на топчиите в продължение на 22 години, през които спечели три пъти титлата в Англия (1997–98, 2001–02, 2003–04), седем пъти с Купата на Футболната асоциация и също толкова пъти с трофея в Къмюнити Шийлд.

Именно Фъргюсън бе един от най-големите съперници на Венгер, като Арсенал и Юнайтед чести си оспорваха лидерската позиция в Премиършип.
"Наистина се радвам за Арсен. Изпитвам огромно уважение към него и работата му в Арсенал. Най-голямото доказателство за неговия талант, професионализъм и решителност е това, че той отдаде 22 години от живота си на работата, която обича", заяви легендарният шотландец пред официалния сайт на червените дяволи.

"В сегашната ера на футбола, в която мениджърите се задържат в един отбор за по един или два сезона, е страхотно постижение да си начело на клуб като Арсенал за толкова дълго време. Радостен съм, че той обяви решението си именно в този момент от сезона, за да може да получи изпращането, което заслужава. Без никакво съмнение Венгер е един от най-великите мениджъри във Висшата лига и аз съм горд, че имах възможността да съм съперник, колега и приятел на един толкова велик човек", допълни Фъргюсън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kaizerabg
22.04.2018 02:15

Много са големи и двамата..Няма кой да им стъпи на малкия пръст !!!