Ливърпул взе само точка от стадиона на опашкар (видео)

16:52
Ливърпул взе само точка от стадиона на опашкар (видео)

Отборите на Уест Бромич Албиън и Ливърпул направиха голово реми, завършвайки 2:2 на "Дъ Хоуторнс". Дани Ингс в 4-ата и Мохамед Салах в 72-ата бяха точни за Ливърпул, докато Джейк Ливърмор (79') и Саломон Рондон (88') запазиха илюзорните шансове на Уест Бромич за оставане в най-виското ниво на футбола в Англия.


Ливърпул стартира в обичайното 4-3-3, като германският мениджър на тима Юрген Клоп разчете на Садио Мане, Дани Ингс и Мохамед Салах в предни позиции.


Мениджърът на Уест Бромич Дарън Муур пък стартира с 4-4-1-1, като Саломон Рондон водеше атаката на "дроздовете". Зад него действаше Джей Родригес.


Мърсисайдци започнаха с ранен натиск и още в 4-ата минута излязоха напред в резултата на "Дъ Хоуторнс". След ъглов удар оляво на вратаря Мане пусна по земя към наказателното поле, където намери Вайналдум. Холандският полузащитник спря топката на едно място и Дани Ингс от упор разтреля домакините - 0:1. Попадението на Ингс е първо от откомври 2015 година за Ливърпул, като тогава наказа местния съперник на "червените" Евертън при равенството 1:1. След този мач се оповестви уволнението на Брендън Роджърс и назначението на Юрген Клоп, а няколко дни след него Дани Ингс получи първата си тежка травма в коляното.


Последвалите минути Уест Бромич успя да се поуспокои от атаките на Ливърпул и направи няколко добри атаки, последвали с удари, но стражът на Ливърпул Лорис Кариус се намеси добре.


В 37-ата минута дойде най-голямата опасност за Албиън. Ливърмор центрира отдясно, а кълбото попадна в МакКлийш, който пусна успоредно по голлинията. Джей Родригес бе намерен изцяло непокрит на празна врата, но полузащитникът на УБА не успя да засече кълбото в мрежата на "червените".


Пет минути по-късно Ингс пропусна чудесна възможност да удвои за Ливърпул. Джо Гомес пое отдясно и пусна към Салах, който намери непокрития Ингс срещу Бен Фостър, но английският вратар на УБА отби с хладнокръвие.


Второто полувреме стартира по огледален начин на първата част. В 47-ата минута Дани Ингс бе спънат в наказателното поле от Доусън, но съдията Стюарт Атуел не посочи бялата точка.


В 72-ата минута Фимрино овладя отдясно и поде атака за своите. Бразилецът пусна към Окслейд-Чембърлейн, който намери вляво Салах и египтянинът не пропусна да прехвърли Фостър - 0:2. Това бе 31-ият гол за Салах във Висшата лига и по този начин той изравни рекорда на Луис Суарес с червената фланелка от сезон 2013/2014. В оставащите минута УБА хвърли всичките си усилия в предни позиции и те бяха увенчани с частичен успех. В 79-ата минута след разбъркване от корнер най-съобразителен бе Джейк Ливърмор.


В 88-ата минута многбройните центрирания на Албиън доведоха до изравняване на резултата. Саломон Рондон бе поркиван от Роберто Фирмино и венецуелецът бе по-деен в наказателното поле, освободи се и от близка дистанция порази "червената" врата за крайното 2:2.


По този начин УБА записа в актива си 25 точки, и остава на последното място, като е съвсем близо до гарантирането на място в Чемпиъншип. От своя страна Ливърпул остава трети със 71 точки. Три пред четвъртия Тотнъм, но и с мач повече.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация