Арсен Венгер всъщност е уволнен

17:05
Арсен Венгер всъщност е уволнен

Арсен Венгер всъщност не напуска Арсенал по собствено желание, а е бил принуден да си тръгне от клуба и на практика е уволнен. Това твърди британският таблоид "Сън". В петък французинът обяви официално, че след края на сезона вече няма да бъде мениджър на топчиите. 

"Сън" смята, че той е искал да остане, но е бил тласнат към изхода, след като е загубил доверието на американския собственик Стан Крьонке. Той имаше договор за още една година и в замяна ще получи 11 милиона паунда неустойка. 

Изпълнителният директор Айвън Газидис се изказа много ласкаво за Венгер, който не бил доволен от момента на обявяването на раздялата, но нямало как да не приеме, че е по-добре да си тръгне по този начин, отколкото да бъде официално уволнен след всичко, което е дал на клуба. За 22 години той спечели 3 пъти титлата във Висшата лига и 7 пъти ФА къп, като завърши без загуба паметния сезон 2003/04.

Счита се, че Венгер няма да прекрати кариерата си. 68-годишният специалист е спряган за пост в ПСЖ, а легендата на топчиите Патрик Виейра вече заяви, че няма намерение да се кандидатира за наследник на Арсен. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация