Челси надви Саутхямптън и за втора поредна година ще играе финал във ФА Къп (видео)

19:04
Челси надви Саутхямптън и за втора поредна година ще играе финал във ФА Къп (видео)

Челси победи Саутхямптън с 2:0 с голове през второто полувреме и се класира за финала на турнира за Купата на Футболната асоциация. Точни за лондончани в двубоя на "Уембли" бяха Оливие Жиру и Алваро Мората.

Французинът, който излезе в титулярния състав на Челси, откри резултата в 53-ата минута, когато демонстрира страхотна техника, навърза няколко противникови играчи и прати топката в мрежата. Саутхямптън бе пасивен през първото полувреме и чакаше грешки на "сините", но след гола на Жиру се хвърли напред и създаде няколко много добри положения, но не успя да реализира нито едно от тях. Вместо това "светците" инкасираха втори гол, отбелязан от Алваро Мората, който се появи в игра в 80-ата минута и само 120 секунди по-късно с глава успя да удвои преднината на Челси

След няколко пропуска и пред двете врати резултатът се запази до края и прати "сините" на финал в турнира. Съперник на Челси за титлата ще бъде Манчестър Юнайтед, който вчера се наложи над Тотнъм с 2:1. "Червените дяволи" имат 12 победи в турнира, последната от тях през 2016 г. Лондончани са триумфирали 7 пъти във ФА Къп, като за последно спечелиха през 2012 г., а миналата година загубиха от Арсенал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация