Балъков: Не можем да променим миналото, а само това, което предстои

11:10
Балъков: Не можем да променим миналото, а само това, което предстои

Не трябва да правим трагедии от загубата на Етър от Дунав, тъй като отдавна е ясно, че предстоят баражи, заяви главният мениджър на тима от Велико Търново Красимир Балъков.

„Загубихме, защото Дунав успя да отбележи гол, а ние – не. Жалко, защото преди мача имахме настроение и искахме да завършим седмицата по най-добрия начин, но се оказа просто, че дори и късметът не бе на наша страна. Не трябва да се прави голяма трагедия, защото отдавна знаем, че ще сме на баражи. Трудно е да се каже срещу кого ще бъдеш по-добре на баражите. Затова не трябва да има допълнително напрежение, а спокойствие, въпреки загубата. Ще си починем два дена да изчистим главите и от другата седмица да започнем да работим с пълна газ за мача с Локо (Пд) и баражите.

Не може да имаш предпочитан съперник измежду Пирин и Витоша, защото когато си правиш планове, винаги излизат криви. Не си правим планове, искахме третата позиция заради авторитет и респект, но ако останем четвърти, ще трябва да играем срещу Пирин. Всички футболисти, които се борят за оцеляване, се чувстват затормозени. Напрежението е огромно и ако нямаш спокойствие, както днес – отборът ни още първото полувреме не беше този, който съм го виждал. Когато трябваше да сме по-напред и да атакуваме противника, ние стояхме дръпнати назад и търсехме контри. Но минало-заминало, не можем да го променим и им казах на момчетата след мача: не можем да променим миналото, можем да променим това, което предстои. Жалко за ситуацията, в която влизаме, но това е футболният живот и трябва да се опитаме да забравим лошото и да се мотивираме за следващите мачове”, заяви Балъков. Дунав победи с минималното 1:0 Етър в дербито и го изпревари в класирането кръг преди края на груповата фаза. Единственият гол падна в 25-ата минута, когато Васил Шопов бе оставен непокрит и стреля, топката рикошира от Димо Атанасов и влезе в мрежата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация