Спас Русев: Държавата да ни помогне за съвременни стадиони

11:21
Спас Русев: Държавата да ни помогне за съвременни стадиони

Собственикът на Левски Спас Русев заяви, че от години много от босовете на клубовете в България са флиртували с ултрасите и открои необходимостта от създаване на строги правила, които да се спазват.

"Първото, в което изоставаме от Европа, е самата инфраструктура. Имаме лоши съоръжения. Националният ни стадион е далеч от съвременните изисквания. Не може да се иска от клубовете да бъдат отговорни за всички. Това не е възможно. Няма как да се реши проблемът без активната намеса на държавата. Според мен, трябва да се помогне на двата най-големи клуба в София да изградят съвременни стадиони с модерни мерки за сигурност. Това са клубовете с най-голяма фенска маса", сподели в сутрешния блок на Нова телевизия Русев, говорейки за инцидента с хвърлената от фен бомбичка по полицайка на последния мач между Левски и ЦСКА София.

"Наказанието на отбора няма да промени нищо. Това няма да гарантира, че на следващия мач инцидентът няма да се повтори. Години наред в България на притежаването на футболен клуб се гледаше като на трофей и много собственици флиртуваха с ултрасите. Това доведе до изкривяване на тяхното поведение, тъй като не се създадоха строги правила, които трябва да се спазват", добави собственикът на Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
25.04.2018 03:40

Аз само ще запитам, докога ще живеете със заблудата, че Българският Футбол живее в София? Откъде на къде ще плаща държавате за Стадиони за Левски и ГМО ? Направете Стадион на Дунав или на Черно Море. Накарайте нови хора да ходят по мачове, вместо да строите Боксови Круши за т.н. фенове, които ходят по Стадионите в София колкото да се сбият с 'чорбарите' или 'свинете'. Да не говорим, че много ми се иска да видя как милият господин предлага на някой фен на Левски или Литекс София да се изнесат от Герена и Армията. Голям смях ще е.