Надал: Григор би могъл да ме бие на клей

15:12
Надал: Григор би могъл да ме бие на клей

Григор Димитров е сред потенциалните заплахи пред Рафаел Надал в турнирите в Барселона, Мадрид, Рим и “Ролан Гарос”. Българинът бе посочен от Матадора като един от тенисистите, които могат да спрат успешната му серия на клей този сезон. Световният №1 се намира в поредица от 36 спечелени сета на червена настилка, датираща от турнира в Париж през миналата година.


“Честно казано, не искам да мисля толкова напред, тъй като гледам нещата ден за ден и съперник по съперник. Но, разбира се, че тези двамата (визира Димитров и Джокович) могат да ме победят. Знам, че има някои противници, които са по-опасни от други. От тези двамата единият е спечелил 12 титли от Шлема. Те са страхотни. Димитров е №5 в света, Кей Нишикори също е невероятен тенисист. Зверев също е много силен. Със сигурност, когато се изправяш срещу най-добрите в света, би могъл и да загубиш. В края на краищата човек може да падне от всеки, но най-добрите имат най-големи шансове за победа”, коментира пред испанските медии Рафа Надал.


Той се е прицелил в 11-а титла в Барселона и задължително трябва да я спечели, за да остане на върха в световната ранглиста и през следващата седмица. Носителят на 16 титли от Шлема се падна в една половина на схемата с Джокович, с когото се разминаха в Монте Карло, след като сърбинът падна от Доминик Тийм с 1:2 сета в третия кръг. Евентуален техен 51-ми мач би се провел на четвъртфиналите. Новак води с 26:24 в преките им сблъсъци, но на клей резултатът е 15:7 в полза на испанеца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация