Безапелационен Григор смачка Симон и записа първа победа на турнира в Барселона (видео)

14:15
Безапелационен Григор смачка Симон и записа първа победа на турнира в Барселона (видео)

Григор Димитров изигра силен мач и елиминира Жил Симон в два сета 6-2, 6-1 в двубой от втори кръг на тенис турнира на клей в Барселона. За петия в света българин това е първа победа в каталунската столица, след като отпадна още на старта през сезоните 2008 (в квалификациите), 2011 и 2013.

Димитров реализира първия пробив в началния сет в шестия гейм и поведе с 4-2, след което го затвърди и преднината му стана 5-2. В следващия гейм Симон отново се пропука и загуби сета след двойна грешка. Вторият сет също се разви чудесно за Димитров, който поведе с 3-0 с пробив във втория гейм. Симон единствено успя да спре серията на българина и намали на 3-1, но последваха нови три гейма в полза на нашия тенисист, който сложи край на спора след един час и 22 минути игра.

Двамата се срещнаха за девети път и Гришо постигна четвърта победа в преките двубои и първа на клей.

В третия кръг съперник на първата ни ракета ще бъде тунизиецът Малек Джазири, който във вторник победи американеца Ернесто Ескобедо. Димитров има да си връща на Джазири, от когото загуби изненадващо в три сета тази година на турнира на твърди кортове в Дубай. Това бе и първа среща между Димитров и Джазири, който е 88-и в света. Финалистът от предния турнир на червени кортове в Монте Карло Кей Нишикори отпадна от надпреварата. В двубоя си от втори кръг срещу Гийермо Гарсия Лопес японецът загуби първия сет с 3-6, след което бе принуден да се откаже заради контузия. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация