WBC нареди на Уайт и Ортис да определят претендент за титлата на Уайлдър

15:20
WBC нареди на Уайт и Ортис да определят претендент за титлата на Уайлдър

Спряганият за следващ съперник на Кубрат Пулев - Дилиан Уайт, получи нареждане от Световния боксов съюз (WBC) да се изправи срещу Луис Ортис, за да бъде определен "втори официален претендент" за световната титла на Дионтей Уайлдър.

Уайт е първи в ранглистата на WBC и се надяваше да получи директен мач с Уайлдър, но организацията заяви, че първи претендент за момента е Доминик Бризийл, а Уайт и Ортис трябва да определят втория такъв. По-вероятно остава британецът първи да се изправи срещу Пулев, за да бъде определен официалния претендент за пояса на Международната боксова федерация, който в момента е притежание на Антъни Джошуа. "Искам този мач. Вярвам, че мога да победя Пулев с лекота. Това ще бъде един голям мач в зала О2", коментира Уайт наскоро.

Очаква се представителите на Уайлдър и Джошуа да се срещнат в края на тази седмица в Ню Йорк, за да обсъдят организирането на мач, който ще определи абсолютен световен шампион в тежка категория. Ако се стигне до разбирателство, този мач ще бъде с предимство пред всички задължения на двамата да защитават своите пояси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация