УЕФА принудила Рома да продаде Салах

12:53
УЕФА принудила Рома да продаде Салах

Спортният директор на Рома Мончи призна, че от УЕФА са принудили клуба да продаде Мохамед Салах. С бонусите египтянинът излезе 50 млн. евро на Ливърпул, но с представянето му до момента сумата изглежда като жълти центове. Египтянинът се оказа най-добрата лятна покупка, след като помогна на тима си да стигне до полуфиналите на Шампионска лига, отбелязвайки 43-ия си гол във вторник срещу Рома.

"Вярно е, че аз продадох Салах, но бях притиснат от УЕФА. Обяснението е, че бяхме принудени да продаваме до 30 юни. Ако не го бяхме направили, нямаше да сме на полуфинал в Шампионска лига", обясни Мончи пред "Онда Серо". 

"Банковите ни сметки бяха под наблюдение от УЕФА. Когато пристигнах в клуба, вече имаше оферта за Салах от 30 млн. евро. С бонуси успяхме да вдигнем сумата до 50 млн. евро. Направихме най-доброто за момента. Не очаквах, че трансферният пазар ще придобие такава лудост покрай 222-те милиона, които ПСЖ плати за Неймар. Салах изживява страхотен сезон. Поздравявам Ливърпул, че го привлякоха", завърши спортният директор на Рома.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация