Арсенал и Атлетико ще решат всичко в Мадрид (видео)

09:02
Арсенал и Атлетико ще решат всичко в Мадрид (видео)

Арсенал и Атлетико Мадрид завършиха наравно 1:1 в първи мач от полуфиналите на турнира Лига Европа, който се игра на стадион "Емирейтс" в британската столица. Домакините играха с човек повече почти цял мач, но не успяха да стигнат до пълен успех.

Футболистите на Арсенал наложиха много силен натиск от началните минути и можеха да поведат още в самото начало, но Александър Лаказет на два пъти в рамките на минута направи пропуски - първо уцели страничната греда от външната й страна, а малко след това негов удар с глава бе париран с вещина от Ян Облак. В десетата минута дюшекчиите останаха с десет човека на терена, след като Шиме Върсалко получи втори жълт картон. Две минути по-късно френският съдия Клеман Тюрпен изгони и треньора на Атлетико Диего Симеоне, който поиска картон за нарушение срещу негов състезател. Макар и с 10 души испанците имаха своите положения през първата част, но изстрели на Антоан Гризман бяха блокирани от Давид Оспина.

Първото полувреме завърши без отбелязан гол, а артилеристите поведоха след точно час игра - в 60-ата минута Александър Лаказет получи чудесна топка от Джак Уилшър и с глава разпечата мрежата на Ян Облак. Голямата звезда на испанския тим Гризман обаче бе точен в 82-ата минута и хвърли в еуфория сектора с гостуващите фенове на "Емирейтс".
Арсенал и Атлетико никога досега не се бяха срещали в евротурнирите, а този мач беше последен домакински за Арсен Венгер, който миналата седмица обяви, че ще напусне клуба след края на сезона.

В другия полуфинален мач Олимпик Марсилия се наложи над Залцбург с 2:0 у дома пред 62 000 зрители с голове на Флориан Товен (15`) и Клинтън Нджие (63`).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация