Тръмп иска общ Мондиал с Мексико и Канада

11:25
Тръмп иска общ Мондиал с Мексико и Канада

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подкрепи съвместната кандидатура на Щатите, Мексико и Канада за домакина на Световното първенство по футбол през 2026 година, като дори заплаши страните, които са против.

Мароко е единствената друга кандидатура за организиране на Мондиала след осем години, а решението ще бъде взето от Конгреса на ФИФА в Москва на 13 юни.

" САЩ има силна заявка с Канада и Мексико за Световната купа през 2026 година. Ще бъде срамно, ако страните, които ние винаги сме подкрепяли, застанат срещу американската кандидатура. Ако това стане, защо ние да ги подкрепяме, след като те не го правят (включително и в ООН)", написа Тръмп в "Туитър".

Кандидатурата на Мароко се очаква да получи сериозна подкрепа от страните от Африка и Средния Изток. Франция също планира да се застъпи за Мароко, както и домакинът на Мондиал 2018 Русия. САЩ за последно организира Световно първенство по футбол през 1994 година, когато България записа историческо класиране с четвърто място.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
27.04.2018 15:06

Типичните Тръмпови глупости :D Наистина, най-логичният ход ако не дадът спортно първенство на сащ, е да бойкотираш другите кандидати в ООН. Смях.

darklight
27.04.2018 11:29

По-добре в Мароко, по-удобно ще е за гледане.