Испанец спря Гришо на четвъртфинал в Барселона (видео)

17:42
Испанец спря Гришо на четвъртфинал в Барселона (видео)

Григор Димитров загуби с 3:6, 6:7(4) от испанеца Пабло Кареньо Буста на четвъртфиналите на турнира в Барселона. Първият сет бе изпълнен с пробиви, като представителят на домакините успя да вземе на два пъти подаването си и завърши сета с три поредни гейма в негова полза.  Във втората част нямаше нито един пробив и се стигна до тайбрек, в който Кареньо Буста бе по-стабилен.


Въпреки че днес допусна загуба, Димитров прави втора отлична седмица на клей, в която прави най-доброто си представяне в кариерата. Миналата седмица той за първи път игра на полуфиналите в Монте Карло, а тази записа две победи в Барселона, където досега нямаше спечелен сет.


Най-добрият български тенисист във втори пореден мач демонстрира негативни емоции и нервност. В тайбрека при 4:2 за испанеца Григор изпълни сервис, топката се върна удобна, но той я заби в мрежата. Димитров започна да спори със съдията и със съперника, като го обвини, че е спрял да играе с идеята, че сервисът е бил в аут и по този начин го е разконцентрирал, а след това не е признал, че топката е била в аут.


Григор започна колебливо срещата, като допусна пробив на старта. След две грешки от форхенд и печеливш удар на съперника му той изоставаше с 0:40. Българинът успя да изравни, но направи двойна грешка и последва отличен ретур на Кареньо Буста, след който геймът приключи. Димитров обаче бързо успя да върне пробива и да изравни за 1:1.

 

26-годишният испанец, за когото това е домашен турнир, отстъпваше в по-дългите разигравания, което е показателното за добрата игра на Григор на клей през този сезон. След ранната размяна на пробиви двамата започнаха да взимат сервис геймовете си, но за кратко. Най-добрият български тенисист изигра слаб гейм, а началният удар не му помагаше. Кареньо Буста атакуваше втория му сервис и след нов пробив поведе с 3:2.


Димитров отговори с отлична игра при начален удар на съперника и отново изравни, но поредицата от пробиви не спираше и веднага след това той загуби подаването си за трети път от началото на срещата. В този период испанецът изглеждаше малко по-стабилен, но и двамата не можеха да намерят ритъма си. Това развитие обаче повече устойваше Кареньо Буста, който успя да вземе подаването си и да поведе с 5:3.


Григор отново имаше проблеми с първия сервис и изоставаше с 15:40 в следващия гейм след една двойна грешка и сбъркан удар над главата. Той спаси първия сетбол, но при втория испанецът затвори сета след 40 минути игра.


Двамата продължиха с накъсаната игра и във втория сет, който започна различно от първия - с най-дългата серия, в която сервиращият взима подаването си. В третия гейм Димитров имаше две възможности за пробив. При първата съперникът му имаше късмет с една топка на линията и спечели дълго и оспорвано разиграване. Испанецът направи блестяща къса топка при втората и след това измъкна гейма.


Двубоят вървеше напълно равностойно, като двамата взимаха сервис геймовете си. Стигна се до тайбрек, в който Кареньо Буста рано взе аванс. Отлични удари на испанеца в комбинация с грешки на съперника му наклониха везните. Ситуацията, в която Григор прати топката в мрежата и обвини съперника си за това, също оказа влияние.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация