Официално: Иниеста напуска Барса в края на сезона

15:33
Официално: Иниеста напуска Барса в края на сезона

Капитанът на Барселона Андрес Иниеста официално разкри, че си тръгва от “Камп Ноу”. Навършващият през май 34 години футболист започна днешната пресконференция с взетото решение. “Това е последният ми сезон в Барселона”, заяви със сълзи на очи фамозният халф. Героят на Испания си тръгва от Кан Барса след 22 години в каталунския клуб. До този момент Андрес е натрупал 31 трофея с екипа на "блаугранас", а в неделя може да прибави още една шампионска титла.


“Искам да благодаря на клуба и на Ла Масиа, защото ми дадоха всичко на мен и моето семейство. Благодаря на моите съотборници, на всички… Благодаря на всички хора, на всички привърженици, които винаги са ми помагали. Преди 22 години дойдох тук с една кола, а сега стоя тук пред вас. 22 години по-късно стоя тук с най-прекрасния човек, който срещнах в живота си - моята жена”, сподели той.


“Имах възможността да изживея вълшебни моменти, но най-специален остава мигът, в който дебютирах за Барса - срещу Брюж. След това мечтите ми се превърнаха в реалност. Единствената ми цел беше да триумфирам с Барса и успях”, призна Андрес.

 

“Решението ми е добре обмислено, резултат от дълъг процес, месеци наред. Имаше дни, в които имах повече съмнения, в други - по-малко. Целият ми живот е преминал тук и не беше лесно решение. Когато преподписах новия си договор, клубът ми даде възможност сам да избера в кой сезон да си тръгна”, заяви испанският национал.

 

Иниеста не разкри къде ще продължи кариерата си, но беше категоричен, че няма да играе в европейски клуб. “Още нищо не е ясно, има още да говорим. Единственото, което винаги съм казвал, е, че няма да премина в отбор, който може да играе срещу Барселона. Възможни са дестинациите извън Европа. В края на сезона или когато се случи ще избера”, разкри магьосникът от Фуентеалбийя.

 

Запитан дали не съжалява, че не е спечелил “Златната топка”, Андрес каза: “Самият факт, че на церемонията бях с Лео (Меси) и Чави беше вълшебство. Моето разбиране за футбол или щастието ми нямаше да е по-голямо, ако бях спечелил “Златната топка”. Всеки обича да печели награди, но това не е нещо, което би променило мисленето ми”.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари