Юта изхвърли Оклахома Сити от плейофите

11:02
Юта изхвърли Оклахома Сити от плейофите

Отборът на Оклахома Сити Тъндър, в чийто редици играе Най-полезният играч за миналия сезон Ръсел Уестбрук, отпадна още в първия кръг на плейофите след загуба с 2-4 от Юта Джаз.

Джазмените успяха да затворят серията тази нощ след победа с 96:91 пред собствена публика. Двубоят бе равностоен и изпълнен с обрати, като двата тима си разменяха водачеството шест пъти, а Тъндър имаха преднина от 9 точки в средата на втората част, но в крайна сметка баскетболистите на Юта показаха класа и стигнаха до победата. Над всички за домакините бе Донован Мичъл, който отбеляза 38 точки, включително и пет тройки от осем опита. За Оклахома Уестбрук отново бе на висота и реализира 46 точки, 10 борби и 5 асистенции, а центърът Стивън Адамс се отчете с 19 точки и 16 борби, но всички други играчи на тима отбелязаха общо 26 точки. По този начин Тъндър приключват с плейофите в първия кръг за втора поредна година, въпреки че през този сезон добавиха Пол Джордж и Кармело Антъни в редиците си. За Джаз предстои сблъсък с най-добри отбор в редовния сезон Хюстън Рокетс.

Серията между Кливланд Кавалиърс и Индиана Пейсърс ще се реши в седми мач, след като Индиана разби съперника си със 121:87 у дома в двубой номер шест. Победителят в серията ще срещне Торонто Раптърс, след като тази нощ тимът победи Вашингтон Уизардс със 102:92 като гост и затвори серията с 4-2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация