Фабрегас доближи Челси до Топ 4

21:38
Фабрегас доближи Челси до Топ 4

Франсеск Фабрегас донесе победата на Челси в трудното гостуване на лондончани на Суонзи Сити. Испанецът се разписа още в четвъртата минута, а този успех остави шансовете на лондончани за топ 4 съвсем реални.

Двубоят започна добре за гостите, които още в четвъртата минута поведоха. Анди Кинг загуби топката в центъра, Канте овладя и продължи напред към Азар, който премина през Ки и изведе добре Фабрегас. Испанецът нанесе много техничен удар в горния ляв ъгъл на вратата на Фабиански, вкарвайки 50-ия си гол в Премиър лийг. В 22-рата минута Моусън за малко не си отбеляза автогол, който се опита да изчисти след центриране на Фабрегас, а топката рикошира напречната греда и излезе в корнер. Домакините не предложиха нищо интересно в предни позиции през първото полувреме и заслужено се оттеглиха на почивка с гол пасив.

В 52-рата минута лебедите най-сетне създадоха напрежение пред вратата на гостите. Аю успя от вратарското поле да засече с глава остро центриране от Олсон, но топката рикошира в Рюдигер и премина над вратата. Домакините трябваше да изпълнят корнер, но вместо това бе отсъден удар от вратата.

В 71-вата минута Емерсон направи страхотен рейд, след като пое топката в собствената си половина, след което спринтира до границата на наказателното поле, откъдето шутира точно, но ударът му не бе силен и Фабиански спаси. Две минути след това Моузес засече на близката греда центриране отдясно, но топката премина на сантиметри встрани. В 77-ата минута Андре Аю отправи опасен фалцов удар от границата на наказателното поле, но не намери далечния ъгъл на вратата на Куртоа и топката излезе в аут. В 79-ата минута домакините претендираха за дузпа заради остро влизане на Кейхил срещу Дайър. Бранителят обаче първо игра с топката, така че Джон Мос прецени, че няма нарушение. Минута преди края Том Каръл стреля от границата наказателното поле, но топката премина встрани. Малко след това и Раутлидж пропусна добра възможност, след като шутира по земя, но прати топката право в ръцете на Куртоа.

Така, въпреки че игра доста по-добре през втората част, Суонзи не успя да вземе нищо от този мач. Лебедите остават на зоната на изпадащите, но само с точка повече от Саутхамптън. Челси вече е на две точки зад Тотнъм, който е с мач по-малко, и на шест зад отбора на Ливърпул, който пък има един мач повече от сините.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация