"Олд Трафорд" отпрати Венгер с драматична загуба (видео)

21:13
"Олд Трафорд" отпрати Венгер с драматична загуба (видео)

Манчестър Юнайтед спечели като домакин с 2:1 дербито с Арсенал от 36-ия кръг на Висшата лига. Червените дяволи стигнаха драматично до успеха с победен гол в добавеното време на срещата, дело на резервата Маруан Фелайни. 

Двубоят бе по-специален за мениджъра на гостите Арсен Венгер, който за последен път изведе лондончани на "Олд Трафорд". Френският специалист, който обяви, че ще напусне клуба след края на сезона, очаквано получи нужното уважение от феновете на Юнайтед, както и от своя дългогодишен съперник на тъчлинията Алекс Фъргюсън, който връчи специален плакет за заслуги на Венгер.

Иначе самата среща определено няма да остави приятен спомен в съзнанието на опитния специалист. Пол Погба даде преднина на домакините в 16-ата минута, завършвайки отлична контра на своя тим. 

След почивката топчиите, които бяха без доста от основните си футболисти заради предстоящия реванш с Атлетико Мадрид в Лига Европа, успяха да изравнят чрез Хенрих Мхитарян. Арменският национал наказа бившия си тим в 51-ата минута, възползвайки се от колективна грешка в отбраната на домакините. 

Така срещата вървеше към равенството, когато в началото на 4-минутното добавено време влезлият като резерва Маруан Фелайни засече с глава центриране на Ашли Йънг, разписвайки се за крайното 2:1 в полза на Юнайтед. 

С успеха тимът на Жозе Моуриньо увеличи преднината си пред третия Ливърпул на 5 точки, като червените дяволи са втори със 77 пункта. Арсенал е шести с 57.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация