Байерн направи всичко по силите си на "Бернабеу", но Реал пак ще играе финал в ШЛ (видео)

23:38
Байерн направи всичко по силите си на "Бернабеу", но Реал пак ще играе финал в ШЛ (видео)

Реал Мадрид стана първият финалист в Шампионската лига, след като носителят на трофея в последните две издания елиминира драматично Байерн Мюнхен на полуфиналите. В изключителен сблъсък на "Сантяго Бернабеу" Кралския клуб стигна до равенство 2:2 и така с общ резултат 4:3 от двата мача ще играе на финала в турнира за трета поредна година. 

От своя страна играчите на Байерн определено могат да съжаляват доста, тъй като днес изиграха страхотен мач и бяха много близо до това да детронират белите от европейския връх. 

Срещата започна по мечтания начин за баварците, които откриха резултата още в 3-ата минута чрез Джошуа Кимих. Интересното е, че младият бранител се разписа и в първия мач на "Алианц Арена". 

Въпреки добрата игра на гостите в началото, в 11-ата минута Реал успя изравни. Марсело получи пас на левия фланг, преодоля Алаба и центрира в наказателното поле, където Бензема с глава се разписа за 1:1. До края на полувреме двата тима продължиха на много високи обороти, но гостите определено създадоха повече ситуации пред Кейлор Навас. Все пак полувремето завърши при този резултат. 

При подновяването на играта за втората част домакините получиха огромен подарък от стража на Байерн Свен Улрайх, който направи непростима грешка и позволи на Бензема да изведе Кралския клуб напред с втория си гол в мача. Въпреки негативния развой играчите на Юп Хайнкес не се предадоха и продължиха да се борят в търсене на обрат. Това даде резултат в 63-ата минута, при която Хамес Родригес наказа бившия си клуб, изравнявайки за 2:2, с което немският тим се доближи само на гол от класиране за финала. 

До края на срещата обаче баварците така и не успяха да пробият за трети път изигралият страхотен мач днес Кейлор Навас, който със своите решаващи намеси запази резултата непроменен и така белите ще имат възможността да се борят за 13-а титла на Европа. Във финала те ще срещнат победителя от сблъсъка между Рома и Ливърпул.

Реал Мадрид - Байерн Мюнхен 2:2

0:1 Джошуа Кимих '3

1:1 Карим Бензема '11

2:1 Карим Бензема '46

2:2 Хамес Родригес '63

Състави:

Реал Мадрид - Навас, Рамос, Варан, Марсело, Васкес, Модрич, Ковачич, Кроос, Асенсио, Роналдо, Бензема; Резерви - Касия, Начо, Бейл, Касемиро, Ернандес, Майорал, Кебайос

Байерн Мюнхен - Улрайх, Зюле, Хумелс, Алаба, Кимих, Алкантара, Толисо, Рибери, Родригес, Мюлер, Левандовски; Резерви - Вагнер, Мартинес, Рафиня, Маи, Руди, Щарке, Дорш

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

crip1
02.05.2018 18:25

Само да кажа, че карамболите и мелетата не са надиграване и 1000 положения.

Amateur2018
02.05.2018 20:59

Приятел, нищо лично, но колко пъти Навас трябваше да се намесва инфарктно и да избива топката в последния момент!? Че и сами срещу Навас излизаха, че и някакви протягания за да спаси, че какво ли не.. По дяволите, та Байерн имаха 12 удара в очертанията на вратата... Не казвам, че всичките са били опасни, но поне едно половината си бяха. Да не говорим колко положения осраха заради некадърно изритана топка по трибуните. За надиграването не знам дали ви надиграха, но определено си имаха 1000-та шанса.

Както и да е! Никой не ви вини за това, че не успяха да си оползотворят поне още едно от положенията.

Amateur2018
02.05.2018 14:36

Мен да питате, Байерн направи всичко по силите си ДА НЕ СЕ класира напред и в двата мача, но както и да е.

Въпреки всичко, спорната дузпа срещу Юве и недадената такава за играта с ръка на Марсело вчера малко натежават в полза, че Реал бяха побутнати (целенасочено или не) до финала, но това е друг въпрос. Когато позволяваш да бъдеш смазан на твой терен и се надяваш на чудо във втория мач (Юве) и не можеш да вкараш поне още едно от 10000-та си положения в два мача (Байерн), то биваш наказан от голям отбор като Реал.

Честито на печелившите и се очертава един интересен финал, който не сме гледали от доста време.

lilikoli
02.05.2018 00:05

Байерн сами се биха. Надиграха и двата мача Реал, но и първия и втория си вкараха по един автогол плюс куп пропуски. Честито на Реал мисля, че ШЛ отново е тяхна и е заслужено ,въпреки спорната дузпа срещу Юве, биха шампиона на Франция Италия и Германия. Като не вкарваш ти вкарват ,все пак поздравления за Байерн - доста отбори след подобен автогол биха били смазани на Бернабеу но те играха до последно.