Официално: Багата дебютира в UFC на 14-ти юли срещу бивш шампион

13:31
 Официално:  Багата дебютира в UFC на 14-ти юли срещу бивш шампион

Благой Иванов - Багата, ще направи дебют за най-популярната ММА верига на планетата - UFC, срещу бившия шампион на организацията Жуниор дос Сантос (Браз). Новината беше разпространена преди няколко часа от специализираните сайтове в САЩ.


Двубоят ще бъде мейн ивент на голяма галавечер на 14 юли, която ще се проведе в Бойси, Айдахо (САЩ).


Преди няколко дни беше обявено, че Багата е подписал договор с UFC.


Все още не са ясни детайли по контракта. Българският боец се би за последно през ноември 2017-а. Тогава той победи Кайо Аленкар. Бившият световен шампион по бойно самбо е в серия от пет поредни победи. Той има 16 успеха и 1 поражение в своята кариера.


Жуниор дос Сантос спечели титлата на UFC в тежка категория през 2011 г. Той нокаутира звездата Кейн Веласкес, с когото имат общо три мача. Именно от него той загуби пояса. Бразилецът е последният човек, победил настоящия шампион на организацията Стипе Миочич през 2014-а. Двамата играха реванш през миналата година, а двубоят беше за титлата. Американецът спечели с нокаут в първия рунд.


Дос Сантос трябваше да се бие през септември с Франсис Нгану, но беше спрян заради положителна допинг проба. Неговото наказание изтече преди седмица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация