Салах №1 в Англия и според журналистите

18:11
Салах №1 в Англия и според журналистите

Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах спечели поредно индивидуално отличие след страхотния сезон, който прави за мърсисайдци, след като бе обявен за номер 1 от Асоциацията на футболните журналисти.

Египетският национал, който има общо 43 гола за „червените“ във всички турнири от началото на кампанията, вече спечели най-престижното индивидуално отличие в Англия – това на Асоциацията на професионалните футболисти, а сега се превръща в първия африканец, взел приза на журналистите. Салах е победил звездата на Манчестър Сити Кевин де Бройне с по-малко от 20 гласа, като двамата са спечелили общо 90 процента от дадения вот, а далеч назад е останал нападателят на Тотнъм Хари Кейн. 

„Стойността на една победа може да се оцени по конкуренцията и през този сезон Кевин де Бройне бе на изключително ниво. Той можеше да спечели наградата, гласуването бе много оспорвано. Салах има умението да кара времето да спира – по това прилича на Лионел Меси. Сравненията между двамата не са преувеличени“, коментира президентът на Асоциацията Патрик Баркли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация