Голдън Стейт отново победи Ню Орлиънс

09:37
Голдън Стейт отново победи Ню Орлиънс

Голдън Стейт Уориъс поведе с 2-0 победи в полуфиналната серия с Ню Орлиънс Пеликанс от плейофите в Западната конференция на НБА. Баскетболистите на Стив Кър се наложиха над своя съперник със 121:116, като срещата бе далеч по-равностойна в сравнение с първия мач в "Оракъл Арина".

Голямата новина за шампионите бе завръщането в игра на лидера на тима Стеф Къри, който дълго време се възстановяваше от травма в коляното. Въпреки че не започна сред титулярите гардът престоя на паркета 27 минути, в които се отчете с 28 точки, 7 борби, 2 асистенции, 3 откраднати топки, но и 6 грешки. Най-резултатен за победителите бе Кевин Дюрант, който вкара 29 пункта, а 20 и 12 асистенци добави Дреймънд Грийн. За гостите Антъни Дейвис приключи с дабъл-дабъл от 25 точки и 15 борби, а Джру Холидей и Ражон Рондо записаха съответно по 24 и 22 пункта. Следващите два мача от серията ще са в Ню Орлиънс.

В друг двубой от плейофите, но в Източната конференция, Кливланд Кавалиърс надви драматично като гост Торонто Раптърс със 113:112 след продължение и поведе в серията с 1-0 победи. Въпреки че бяха в ролята на догонващи през почти целия двубой, водени от ЛеБрон Джеймс, Кавс успяха да измъкнат победата в допълнителното време. Джеймс отново бе над всички за своя тим, завършвайки с трибъл-дабъл от 26 точки, 11 борби и 13 асистенции. Силен мач изигра и Джей Ар Смит, реализирал 20 точки, като гардът демонстрира невероятна успеваемост в стрелбата от тройката, реализирайки пет от шестте си опита (83.3%). За домакините ДеМар ДеРоузън вкара 22 точки, а с впечатляващ дабъл-дабъл от 21 точки и 21 борби завърши литовският център на тима Йонас Валанчунас. Мач номер 2 от серията е отново в Торонто.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация