Ливърпул потрепери, но ще играе финал с Реал Мадрид (видео)

20:58
Ливърпул потрепери, но ще играе финал с Реал Мадрид (видео)

Рома победи Ливърпул в мач реванш от 1/2-финалите на Шампионската лига. Мърсисайдци ще се изправят в сблъсък с настоящия носител на трофея Реал Мадрид, след като спечелиха на "Анфийлд" с 5:2.

Първият гол в срещата отбеляза Садио Мане в деветата минута след добра асистенция на Роберто Фирмино. Домакините отговориха бързо и изравниха в 15-та минута, когато Джеймс Милнър си отбеляза автогол. Десет минути по-късно червените отново излязоха напред след попадение с глава на Жоржиньо Вайналдум, но вълците не се предадоха и в 52-та минута Един Джеко изравни след грешка на Лорис Кариус.

В следващите минути реферът Дамир Скомина на два пъти подмина основателни претенции на римляните за дузпа, които стигнаха до нов гол едва в 86-та минута чрез Раджа Наинголан. Италианският тим се хвърли в атака и в 93-та минута получи спорна дузпа за игра с ръка на Рагнар Клаван. Наинголан реализира наказателния удар, но веднага след подновяването на играта съдията свири последния съдийски сигнал и сложи край на надеждите на Рома.

По този начин Ливърпул ще се изправи срещу Реал Мадрид на Олимпийски стадион в Киев на 26 май във финала на най-престижния европейски клубен турнир.

Стартови състави:

Рома: Алисон; Флоренци, Манолас, Фасио, Коларов; Флоренци, Наинголан, Де Роси: Ел Шаарауи, Джеко, Шик

Ливърпул: Кариус, Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Милнър, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Фирмино, Салах

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Amateur2018
03.05.2018 16:04

Съжалявам много и с целия ми респект към Реал и Пуул, но тези два отбора си бяха добутани целенасочено до финала. Казах го и за Реал, сега го казвам и за Пуул - не може такива глупави съдийски грешки да се правят на полуфинал на най-престижния европейски клубен турнир. Съжалявам много, но това е направо втрещяващо.

Не обичам конспирации, но това определено е много съмнително. УЕФА каквото ще и да говори и каквито и ФФП да вкарва с цел "стимулиране на малките отбори" (бах ги и малките отбори, Юве, Рома, Байерн), започва да се забелязва тренд, в който определено се бутат отбори, в които има нашумели играчи за сметка на именно такива отбори. Как изпуснаха Меси да играе полуфинал, не знам и аз.

И не ме разбирайте погрешно. Не говоря за Реал и Пуул само. Ако следващия сезон някой играч на Юнайтед или Челси направи фурор като този на Салах, и тези два отбора ще бутат! Убеден съм в това! ТРЯБВА този човек да бъде! Няма как просто!

И тук не говоримза случаи като този на Юве и Реал. ХУбаво, Реал спукаха от бой Юве, Юве се сетили втория мач да играят. Хубаво! Но Пуул вкараха 5 гола на Рома, после Рома се съживиха и върнаха два и запазиха интиргата! И интригата я имаше!!! При две дадени дузпи за Рома, резултатът е коренно различен!

Жалко е да се правят такива елементарни грешки понеже това загрозява футбола. Дали е съзнателно или не, не знам! Но определено е грозно. ШЛ се превръща определено в САМО комерисиален турнир и от доста време вече маочвете от ЛЕ ми доставят повече удоволствие отколкото тези в ШЛ. Всеки иска да е в този турнир само заради парите, а не толкова заради престижа, според мен. Преди беше друго, но сега... Наистина е жалко за футбола. Определено ще е най-добре баш топ-отборите да си се отцепят в една Лига на Милиардерите и Полумилиардерите и да оставтя останалите да си играят футбола.

crip1
03.05.2018 10:52

Хората сме много гадно племе. Ливърпул заслужено са на финал, въпреки, че имаше грешки в техен плюс, колкото и да се опитвате да омаловажите успеха им. Същото важи и в нашата посока. Пък от маркетинг явно всички сте висшисти. След време някой друг ще стане неудобен, жалка работа сме хората, за жалост.

Hazarddddd
03.05.2018 14:40

Не бяха само мелетата. Особено в първия мач Байерн изпуснаха много и на 2-3 пъти като по чудо не вкараха. При 1:2 във втория мач няма как да се знае какво щеше да стане, но шанса на Байерн беше по-голям със сигурност. Наистина обаче, с оглед тежките ви противници, съм съгласен, че и вие заслужавате финала. Тоя сезон жребият определено не беше на ваша страна и пак стигнахте до последния мач, евала за което!

Matteo_Poker
03.05.2018 14:40

Аз съм на мнение също,че Реал Мадрид и Ливърпул заслужават финала.Реал Мадрид срещу ПСЖ бих казал,че ПСЖ за мен не играха със самочуствие за пореден път във важен мач ,а дадоха много пари за селекция.Срещу Ювентус резултата е справедлив ,всички странични фенове на този мач се дразнят от дузпата ,но я имаше просто се случи в решаващ момент (края на мача ) и тя реши мача.Срещу Байерн както казахте сами се биха ,особено с грешката на вратаря им .Навас също имаше ключова роля.Ливърпул победи всеки изразително във плейофите .Ревашна срещу Рома може би не играха така интензивно ,пресирайки както преди.Дузпи не бяха свирени и за двата отбора.

crip1
03.05.2018 13:04

На такъв етап между равностойни съперници всичко опира до това да си изиграеш възможностите. С оглед през какво преминахме от груповата фаза до финала, не мисля, че има по заслужили финалисти. Единствената грешка беше играта с ръка на Марсело, което е дузпа, ако е вътре. Дори при евентуално 1:2 за баварците този случай, някой би ли се нагърбил да каже, че те са на финал?

crip1
03.05.2018 12:59

Уважавам мнението ти, но не съм съгласен. Не мисля, че карамболите и мелетата са знак на доминация. Имахме г/д еднакво чисти положения, всичко друго е пълнеж. Дори най-незначителната статистика - владение на топката, беше почти 50/50. Спомням си преди години един 1/4 финал с Юнайтед, имахме 30 "положения" на Бернабеу статистически, в крайна сметка чистите голови не бяха много повече от техните. Освен всичко на нас ни се наложи да играем с имровизиран бек. Само уважение за Хайнкес и Байерн.

Hazarddddd
03.05.2018 12:11

Съгласен съм, че Ливърпул заслужават финала. И все пак тези съдийски грешки много дразнят неутралния зрител. Та това бяха очевидни дузпи, които не знам как е възможно да пропуснеш. Рома бяха смазани първия мач, затова няма как да си кривя душата и да не призная, че Ливърпул заслужава финала. Да не говорим за двата мача, които направиха със Сити. За вас също съм съгласен донякъде, че заслужавате финал най-вече с оглед трудните противници, които отстранихте. Срещу ПСЖ заслужено, срещу Юве пак заслужено заради първия мач и за мен лично дузпата, която ви дадоха във втория си беше 100%-ова. За Байерн обаче не мога да се съглася, че заслужавахте да ги биете. Бяха по-добри и в двата мача. Късметът обаче не беше с тях. А дузпата, която не им дадоха е също нещо, което много натежа. Иначе за глупавите голове, които допуснаха само те са си виновни. И все пак за мен Байерн трябваше да е на финал!

Bitten
03.05.2018 02:59

Истината е, че финалът трябваше да е Италиански. Но Рома - Юве не носи пари. Салах - Роналдо ... това вече е друга работа. И бутането стана норма. Честито на печелившите, а футбола... кой се интересува от футбол в крайна сметка...

Omilron
03.05.2018 00:13

И Реал, и Ливърпул не заслужаваха да са на финал, но от маркетингова гледна точка са по-привлекателните отбори, отколкото Байерн и Рома (особено Рома). И тази година поръчките на спонсорите на ШЛ са изпълнени, всички са доволни, а самият турнир става все по-безинтересен и по-безинтересен. Самият факт, че бутат в групите и четвъртия от топ първенствата ясно показва, че до десетина години ще се отцепят в собствен турнир. Това е и най-логичното решение, за да се премахне този Франкенщайн, в който се превърна иначе прекрасния турнир Шампионска лига.

lilikoli
03.05.2018 00:03

Да. Уефа си добутаха Роналдо и Салах до финала което ще реши златната топка. 2 чисти дузпи не свириха за Рома. Арнолд я избива от мрежата все едно волейбол играе. На другото никва засада нямаше а после Кариус извършва чист фал. И голят на Сане миналия мач когато нямаше засада не отсъдиха. Не си мислете, че само на Реал се скача. Рома изиграха страхотен мач и с тези 2 дузпи можеха да са на финал.

RMCF_1902
02.05.2018 23:45

Интересно ми е, дали ще се вдигне такъв вой срещу съдийството, както беше след снощния мач.

MU121
03.05.2018 09:45

Няма да се вдигне, Един път са подпрели Ливърпул, Реал в почти всеки мач.