Атлетико Мадрид пречупи Арсенал в реванша, "дюшекчиите" са на финал (видео)

23:55
Атлетико Мадрид пречупи Арсенал в реванша, "дюшекчиите" са на финал (видео)

Атлетико Мадрид победи Арсенал с 1:0 в реванша от полуфиналния сблъсък помежду им в Лига Европа. Гола отбеляза Диего Коща в самия край на първото полувреме след чудесен пас на Антоан Гризман.


Атлетико започна със самочувствие и беше по-активният отбор в началните минути. Повечето атаки на "лос рохибланкос" се развиваха по левия фланг. Арсенал отвърна с пробив и опасно центриране на Лаказет, но Томас внимаваше и изчисти в корнер.


В 6-ата минута Диего Коща се пребори с Начо Монреал и влезе в наказателното поле, но от малък ъгъл прати топката над вратата. Секунди по-късно капитанът на гостите Лоран Косиелни се контузи. Френският национал се подхлъзна лошо и от реакцията му стана ясно, че изпитва много сериозна болка. Той беше изнесен на носилка, а вместо него в игра се появи Калъм Чембърс.  


След 15-ата минута Арсенал се опита да пренесе действията по-далеч от вратата си. "Артилеристите" умело задържаха топката и търсеха свободен човек на фланга, който да центрира към Лаказет. Атлетико нямаше нищо против да се прибере в половината си и да разчита на контраатаки. При една от тях топката стигна до Диего Коща в наказателното поле, но бразилецът с испански паспорт се забави и не успя да подаде на непокрития Гризман.

В 28-ата минута Арсенал създаде голямо разбъркване пред вратата на Облак, но Диего Годин запази хладнокръвие изби острото центриране на Йозил. Десетина минути по-късно Коке стреля коварно и топката мина доста близо до гредата. Гризман също имаше шанс да открие резултата. Французинът необезпокояван овладя топката в наказателното поле, обърна се и шутира, но кълбото излезе в аут.


Защитата на Арсенал беше объркана в тези минути. Нова хубава атака на Атлетико стигна до пеналта и Коща подаде на Витоло, но той сбърка. Нямаше обаче кой да спаси гостите в самия край на полувремето. След изчистване на Томас топката попадна в Гризман, който с брилянтен пас изведе Диего Коща и той преодоля Оспина. Нападателят на мадридчани бе напълно сам в момента на подаването, а притичалият Белерин не можа да го спре.


Втората част стартира динамично и с интересни ситуации и пред двете врати. Първо Йозил имаше възможност да изравни, но топката в последния момент беше чукната пред крака му. След това Диего Коща финтира защитник в наказателното поле, но малко не му стигна да отправи точен удар.


В 59-ата минута Гризман стреля от пряк свободен удар в аут. Топката не мина далеч от гредата, но Оспина правилно прецени, че тя ще излезе. В ответната атака Йозил стигна до аутлинията и за кой ли път защитник на Атлетико протегна крак и изчисти.


В 63-ата минута Джака опита да изненада Облак, но той изби в корнер. Атлетико също атакуваше опасно. Коща използва мощната си физика, за да преодолее двама футболисти на Арсенал, но после реши да стреля, вместо да подаде на Коке, което бе грешно решение.


В 67-ата минута мадридчани отново бяха близо до гола. Коща комбинира с Гризман, който шутира, но бранител на Арсенал в последния момент направи шпагат в краката на французина, а Оспина улови отскочилата топка.


В средата на второто полувреме Венгер пусна Мхитарян вместо Уилшир. Арменецът веднага се прояви. В 71-ата минута негов силен удар мина на сантиметри над напречната греда и накара феновете на Атлетико да изтръпнат.


Четвърт час преди края Гризман технично си проби път в наказателното поле, но се забави с удара и възможността отмина. Отборът на Симеоне лесно отнемаше топката и се задържаше в половината на Арсенал. Гостите нямаха време и това ги изнервяше.


Коща много се умори и в 83-ата минута Бургос го смени с Фернандо Торес, за когото това беше последен домакински мач в евротурнирите с екипа на Атлетико. Хлапето веднага можеше зарадва стадиона с втори и решителен гол, но Оспина спаси силния му удар.


До края възпитаниците на Диего Симеоне контролираха развоя на срещата и не допуснаха никакви грешки. След изтичането на даденото от рефера триминутно продължение на редовното време "дюшекчиите" започнаха да празнуват своето класиране на финала в Лига Европа.

 

АТЛЕТИКО МАДРИД - АРСЕНАЛ 1:0

 

1:0 Диего Коща (45+2)

 


АТЛЕТИКО: Облак; Т. Тейе, Х. Хименес, Годин, Л. Ернандес; Витоло, Саул, Габи, Коке; Гризман, Д. Коща


АРСЕНАЛ: Оспина; Белерин, Косиелни, Мустафи, Монреал; Уилшър, Джака; Рамзи, Уелбек, Йозил; Лаказет

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

darklight
04.05.2018 11:34

Заради такива вечери ще ми липсва Венгер. Сега след него може и да станат сериозен отбор.

darklight
04.05.2018 12:28

Извинения и оправдания. Бил е добър треньор в началото на века, сега не е сигурно дали би станал шампион и с ПСЖ.

MU121
04.05.2018 12:17

Венгер е добър треньор, без пари и добри играчи толкова

Bitten
04.05.2018 03:36

Жалко за Венгер. Честито на Атлетико.