Венгер: Разочарованието е голямо

15:39
Венгер: Разочарованието е голямо

Арсен Венгер не скри огромното си разочарование след отпадането на неговия Арсенал на полуфиналите в Лига Европа. Лондончани загубиха с 0:1 реванша с Атлетико в Мадрид и с общ резултат 1:2 бяха изхвърлени от надпреварата.

„Разочарованието в момента е голямо. Винаги е тежко, когато биваш елиминиран, но сега съм още по-тъжен от това развитие. За съжаление понякога тази игра може да е много жестока и ние трябва да преминем през това. Без съмнение обаче разочарованието след тази загуба е огромно", коментира френският специалист, за когото това бе последен мач начело на „топчиите“ в европейските клубни турнири.

„Липсваше ни нещо в последната третината на терена и поглеждайки към възможностите ни за гол общо в двата мача – най-малкото, което можем да кажем е, че представянето ни не бе задоволително. Трябваше да решим всичко още в първия мач, но тогава пропуснахме много. От своя страна Атлетико е отбор, който се брани добре, а и късметът не бе на наша страна. Като цяло това бе много напрегнат двубой между два отбора, които дадоха всичко от себе си. Поздравявам съперника и им пожелавам успех във финала. Спокойно можем да кажем, че победителят от този мач е явният фаворит да спечели турнира“, допълни още Венгер, който след края на сезона ще напусне мениджърския пост в Арсенал след 22 години начело.

На противоположния полюс бе наставникът на Атлетико Диего Симеоне, който заради наказание трябваше да изгледа срещата от трибуните. „Щастливи сме, че отново сме на финал. Още след като загубихме последния в Шампионската лига – нашата цел бе отново да се борим за европейска купа, коментира аржентинецът. В спора за титлата на 16 май в Лион „дюшекчиите“ ще срещнат френския Олимпик Марсилия.

Историята се пише именно в подобни сблъсъци, в които стадионите трябва да са истински крепости за домакинските отбори. В този мач усетих как атмосферата по трибуните ни помогна. Нашите фенове бяха до нас през целия мач, защото знаеха, че отборът се нуждае от тази подкрепа“, заяви още Симеоне.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация