Ню Орлиънс намали изоставането си срещу Голдън Стейт, Хюстън разби Юта като гост

17:36
Ню Орлиънс намали изоставането си срещу Голдън Стейт, Хюстън разби Юта като гост

Ню Орлиънс Пеликанс записа първа победа в плейофната серия срещу шампиона Голдън Стейт Уориръс от полуфиналите в Западната конференция на НБА. Тимът на Алвин Джентри се наложи у дома със 109:101 в мач №3 и така намали изоставането си в серията на 1-2 победи.

Подкрепяни от своите фенове домакините изиграха много силен двубой и напълно заслужено се поздравиха с успеха. Още към края на първата част Пеликанс пое водачеството в резултата и до края на срещата не изпусна преднината си, която на моменти достигаше 26 точки.

С основна заслуга за победата бе голямата звезда на Ню Орлиънс Антъни Дейвис, който завърши с впечатляващ дабъл-дабъл – 33 точки и 18 борби. Страхотен мач изигра и гардът Ражон Рондо, който въпреки скромния си точков актив от 4 пункта, направи рекордните в кариерата си 21 асистенции в плейофен мач, а освен това овладя и 10 борби. Джру Холидей и резервата Иън Кларк пък добавиха съответно по 21 и 18 точки. За шампионите Клей Томпсън вкара 26 точки, Кевин Дюрант 22, а Стеф Къри приключи с 19 плюс 6 борби, но и това не помогна на Уориърс да избегнат поражението. Мач номер 4 от серията е отново в Ню Орлиънс.

В друг двубой от полуфиналите на Запад победителят от редовния сезон Хюстън Рокетс спечели по категоричен начин гостуването си в Солт Лейк Сити на Юта Джаз. Рокетс надви своя съперник с убедителното 113:92 и по този начин поведе в серията с 2:1 победи.

След изненадващата загуба в предишния мач, днес играчите на Майк Д‘Антони показаха истинското си лице и напълно надиграха Юта. Джеймс Хардън и Ерик Гордън бяха най-резултатни за победителите с по 25 точки, а с 15 пункта, 7 борби и 6 асистенции се отличи гардът Крис Пол. За домакините Ройс О'Нийл, а с 14 от пейката се включи Алек Бъркс. Следващият мач от серията е отново в Солт Лейк Сити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация