Челси би Ливърпул и остави битката за Топ 4 отворена (видео)

18:26
Челси би Ливърпул и остави битката за Топ 4 отворена (видео)

Отборът на Челси запази шансовете си да участва в Шампионската лига през следващия сезон, след като победи Ливърпул с 1:0 у дома в мач от 37-ия кръг на Висшата лига.

Сините от Лондон изоставаха с шест точки от съперника си преди днешната среща, но постигнаха своето на "Стамфорд Бридж", благодарение на гол на Оливие Жиру в 32-та минута. Френският национал се разписа с глава след добро центриране на Виктор Моузес отдясно. През втората част възпитаниците на Антонио Конте опазиха преднината си и по този начин записаха много ценен успех в битката за топ 4.

След този мач Челси остава на пета позиция в класирането с 69 точки, две по-малко от Тотнъм и на три зад Ливърпул, като мърсисайдци са изиграли мач повече.

В друга среща от Висшата лига Арсенал разби Бърнли с 5:0 у дома в последния мач на Арсен Венгер на "Емиратс". Пиер-Емерик Обамеянг се разписа два пъти, а Александър Лаказет, Сеад Колашинац и Алекс Айоби добави по едно попадение за успеха, след който бяха фиксирани и позициите на двата тима в крайното класиране.

Арсенал ще завърши сезона на шесто място, а Бърнли на седма позиция, като и двата отбора ще участват в Лига Европа през следващата кампания.

Стартови състави:

Челси: Куртоа, Алонсо, Рюдигер, Кейхил, Аспиликуета, Моузес, Бакайоко, Канте, Фабрегас, Азар, Жиру

Ливърпул: Кариус, Робъртсън, Ван Дайк, Ловрен, Клайн, Вайналдум, Александър-Арнолд, Милнър, Мане, Салах, Фирмино

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация