Григор започва срещу Раонич в Мадрид

16:41
Григор започва срещу Раонич в Мадрид

Григор Димитров ще започне участието си на Мастърс турнира в Мадрид с двубой срещу Милош Раонич. Това стана факт, след като заемащият 24-о място в световната ранглиста канадец победи безпроблемно квалификанта от Аржентина Николас Кикер с 6-3, 6-2 след 74 минути игра. Така той си осигури мач срещу Димитров, който е поставен под номер 3 в схемата, заради което и стартира директно от втори кръг в испанската столица.

Предстоящият двубой ще е под номер 5 помежду им, като първата ни ракета води с 3-1 победи. За последно двамата премериха сили на полуфиналите в Бризбейн през изминалата година, когато Димитров спечели със 7-6(7), 6-2.

При успех срещу канадеца, на осминафиналите Григор, който е в долната половина на схемата, може да срещне победителя от двубоя между Беноа Пер (Франция) и Денис Шаповалов (Канада). На четвъртфиналите пък потенциални съперници на българина ще са Новак Джокович или Давид Гофен. За място на финала пък най-добрият ни тенисист може да спори с втория поставен Александър Зверев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация