Левски и Славия в дуел за дълго чакания трофей (вероятни състави)

09:46
Левски и Славия в дуел за дълго чакания трофей (вероятни състави)

Отборите на Левски и Славия излизат един срещу друг във финала за Купата на България. Двубоят е днес от 19:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". Двата тима ще направят всичко възможно, за да зарадват привържениците си, вдигайки трофея. Още повече, че това е най-сигурният път за всеки от тях към участие в Лига Европа, което прави залога на двубоя още по-голям.

Още повече, че ако Левски загуби финала довечера, може доста да си усложни последните три мача в първенството с Лудогорец, ЦСКА и Верея. При това положение сините ще трябва задължително да задържат третата позиция в крайното класиране, ако искат да играят бараж за Лига Европа, а Берое дебне само на две точки зад тях.

За Славия положението е доста сходно. С победа днес белите ще си гарантират участие в евротурнирите. Те могат да се доберат до него и чрез баража в Първа лига, но там пътят е дълъг и несигурен и няма никаква гаранция, че отборът от "Овча купел" ще успее да го извърви докрай. Още повече, че вече загуби първия сблъсък с Локомотив Пловдив на "Лаута" (1:3).

Макар Левски да се счита като фаворит преди мача, историята показва, че Славия е доста неудобен съперник за сините, който неведнъж е поднасял неприятни изненади. Това важи с особена сила за турнира за Купата на България, където в в сблъсъците на елиминации или финали, отборът от "Овча купел" доминира над тима от "Герена" с 8:2 успеха.

Двата тима изиграха две срещи помежду си в първенството през настоящия сезон. В първия двубой на "Георги Аспарухов" Левски спечели с категоричното 4:0. В ответния мач на "Васил Левски" обаче Славия се добра до равенство 1:1.

Добрата новина за двамата треньори е, че нямат сериозни кадрови проблеми с контузени или наказани играчи. Така те ще могат да разчитат на най-доброто, с което разполагат.

Вероятни състави:

Славия: Петков, К. Велков, С. Велков, Христов, Велев, Карабельов, Узунов, Минчев, Цветанов, Иванов, Димитров

Левски: Митрев, Прохазка, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Нашименто, Тиам, Гомес, Обертан, Паулиньо, Буш

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Според мен,повечето финални мачове завършват наравно, и си мисля и за този съшото. Аз съм фен на сините,но със Славия е трудно почти винаги.