Хъдърсфийлд разби мечтите на Челси за Шампионска лига (видео)

23:51
Хъдърсфийлд разби мечтите на Челси за Шампионска лига (видео)

Отборът на Хъдърсфийлд измъкна изключително важна точка от гостуването си на "Стамфорд Бридж", след като завърши 1:1 с Челси в отложен двубой от 35-ия кръг на Премиър лийг. Така "териерите" си гарантираха оставането в елита, а лондончани се отдалечиха от топ 4, тъй като изостават на две точки от отбора на Ливърпул, който дори с равенство у дома срещу Брайтън в последния кръг ще си гарантира ново участие в Шампионската лига. Лоран Депоатр откри резултата в 50-ата минута, а Маркос Алонсо (62') изравни с щастлив гол. Силният натиск на домакините до края не даде резултат, като голям принос за равенството имаше и стражът на Хъдърсфийлд Йонас Льосъл, който направи страхотни спасявания.


Още в шестата минута Льосъл спаси удар на Алонсо, а в 12-ата Рюдигер пропиля стопроцентова възможност. Фабрегас центрира от корнер, Аспиликуета отклони с глава към далечната греда, където германецът бе оставен сам, но от два метра стреля встрани от вратата.


В 42-рата минута домакините пропуснаха нова огромна възможност. Канте изведе Мората очи в очи с Льосъл. Испанецът обаче реши да не стреля, а да заобикаля вратаря.  Докосването му не беше добро и топката му избяга. Това скъси ъгъла за Мората, който потърси подаване успоредно на голлинията, но не успя да намери свой съотборник.


Пет минути след подновяването на играта гостите наказаха тези пропуски. Шиндлер отне от Вилиан в средата на терена, като домакините претендираха за нарушение срещу бразилеца. Такова не бе отсъдено, а топката стигна до Мууй, който изведе Депоатр от дълбочина. Кабайеро излезе напред и се сблъска с Депоатр, който остана на краката си и прати топката във вратата.
 
Оливие Жиру и Еден Азар се появиха в игра и Челси натисна здраво. В 62-рата минута Алонсо изравни с голяма доза късмет. Вилиан центрира отляво, Йоргенсен изчисти силно с крак, но топката рикошира в лицето на играча на Челси и влезе във вратата.

 

В 84-ата минута домакините бяха много близо до пълен обрат, но удар на Кристенсен с глава бе избит от Льосъл, след което топката срещна и гредата.


Минута преди края вратарят на Хъдърсфийлд отново се намеси блестящо, след като този път спаси опасен удар на Мората. В крайна сметка, след 6 минути продължение на редовното време, гостите ликуваха.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация