Бостън елиминира Филаделфия и отново е на финал на Изток

15:41
Бостън елиминира Филаделфия и отново е на финал на Изток

Отборът на Бостън Селтикс за втора поредна година ще играе на финалите в Източната конференция на НБА. Това стана факт, след като тимът на Брад Стивънс надделя драматично у дома със 114:112 над Филаделфия 76-ърс, затваряйки серията с 4-1 победи.

Зрителите в „ТД Гардън“ станаха свидетели на изключително оспорван двубой, който бе решен буквално в заключителните секунди. През целия мач нито един от двата отбора не успя да се откъсне по-сериозно в резултата, като най-голямата преднина бе 12 точки в полза на домакините.

За Селтикс новобранецът Джейсън Тейтъм вкара 25 точки, сред които бе и кошът дал преднина на домакините 23 секунди преди края за 111:109. Много силен мач изигра и Джейлън Браун, който приключи с 24 пункта, а 17 добави гардът Тери Розиър.

За Филаделфия с по 27 точки завършиха Джоел Ембийд и Дарио Шарич, а с 18 се отчете Бен Симънс, но и това не помогна на тима да избегне елиминацията.

Така във финала на Изток за втора поредна година ще се изправят отборите на Бостън Селтикс и Кливланд Кавалиърс, като първите два мача от серията ще са в „ТД Гардън“. През изминалия сезон Кливланд надделя в спора с 4-2 победи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация