ЦСКА представя новия треньор след мача с Берое

19:07
ЦСКА представя новия треньор след мача с Берое

ЦСКА ще представи новия си треньор след последния мач през този сезон - с Берое на 20 май. Очаква се в рамките на не повече от 2-3 дни след двубоя да стане ясно кой ще води червените от лятото. Почти сигурно е, че следващият специалист, който ще поеме отбора, ще е чужденец със солидна визитка. 

Ръководството има своите варианти, а преговорите са в напреднала фаза, но се изчаква краят на сезона. Христо Янев бе назначен за временен треньор, като вече направи повторен дебют - 0:0 с Лудогорец навръх 5 май, а му остават още три срещи - с Верея (12 май), Левски (15 май) и Берое (20 май). 

Следващият наставник ще има на разположение близо 2 месеца, за да се запознае с отбора и да го подготви не само за атака на титлата, но и за подобаващо завръщане на международната сцена. Първият официален мач на армейците ще е в Лига Европа на 12 юли.

В медийното пространство за треньор на ЦСКА бе спрегнат португалецът Марко Силва - треньор, който нашумя в последните няколко сезона. 40-годишният специалист е водил Ещорил (2011-2014), Спортинг Лисабон (2014-2015), Олимпиакос (2015-2016), Хъл Сити (2017) и за последно Уотфорд (2017-2018), като е бил начело на двата английски отбора във Висшата лига. Шансовете Силва да застане на кормилото на ЦСКА обаче изглеждат илюзорни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация