Шарапова приключи участието си в Мадрид

10:28
Шарапова приключи участието си в Мадрид

Бившата номер 1 в женския тенис Мария Шарапова приключи участието си на силния турнир на червени кортове в Мадрид. В среща от четвъртфиналите рускинята отстъпи с 6-4, 2-6, 6-3 на холандката Кики Бертенес след оспорвана битка, продължила малко повече от два часа.

31-годишната Шарапова успя да отмъкне първия сет с късен пробив в десетия гейм за 6-4. Последва обаче мигновен отговор от заемащата 20-а позиция в световната ранглиста Бертенс, която започна вихрено втория сет, пробивайки на два пъти своята съперничка за 3-0. До края на частта двете си размениха по още пробив, като холандката нямаше проблеми да задържи аванса си за крайното 6-2. В решителния трети сет Бертенс отново взе ранен аванс, повеждайки с 4-1, което се оказа и решаващо за изхода на срещата, приключила след 6-3 в полза на 26-годишната холандка.

"Никога преди не бях играла срещу Шарапова, но всеки знае с каква мощ удря топката. Имах известни проблеми в началото и се опитах да намеря правилното решение. Мисля, че с напредването на мача успях да намеря правилния подход, така че съм много доволна от себе си", заяви след мача Бертенс.

На полуфиналите тя ще срещне поставената под номер 7 в схемата Каролин Гарсия от Франция, която се наложи с 2-0 сета над представителката на домакините Карла Суарес Наваро. В другия полуфинален сблъсък пък ще премерят сили Каролина Плишкова и Петра Квитова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация