Милен Врабевски: От нас зависи да градим алтернативата на това, което не ни харесва в обществото

13:28
Милен Врабевски: От нас зависи да градим алтернативата на това, което не ни харесва в обществото

„Не трябва да бъдем съдници и да имаме критичен подход към средата, а да градим алтернативата на това, което не ни харесва в едно общество. Ако искаме да има алтернатива на дрогата, „чалгизацията“, на снижението на моралните ценности, просто трябва да инвестираме в нещо, което е достойно заместване на това, което липсва на младите хора днес.“ Това заяви собственикът на ЧСУ "Цар Симеон Велики" Милен Врабевски по време на откриването на новата модерна зала по тенис "Comac Tennis Arena" в село Иваняне. Страхотното съоръжение, изградено по най-високите световни тенис стандарти, ще дава възможност на младите ни таланти да развиват своите умения.

„Смятаме, че със спортните активности, с принципа „здрав дух в здраво тяло“, тези деца могат да растат здрави и горди, последователни и целеустремени, като достойни наследници на своите прадеди.“, коментира още той.

Сред официалните гости на откриването на "Comac Tennis Arena" бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-министърът на образованието Деница Сачева, зам.-кметът на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, кметът на Район Банкя и зам.-председател на УС на Българска федерация по тенис Рангел Марков.

„Този проект е изключително мащабен. Цялата спортна инфраструктура, която се прави тук може да бъде пример за всяко едно училище, пример за това как частните капитали трябва да бъдат в помощ на българското образование и на българщината“, заяви министърът на спорта Красен Кралев.

От своя страна Врабевски призна, че се надява с времето подобренията по спортната база да засилят интереса на младите към това да спортуват активно. „Това е една от целите ни, макар и от по-далечните. Напълно съзнавам, че няма как да се възприемаме толкова насериозно и една такава зала да реши „мача“ в полза на спорта. Според мен обаче българинът по дух е спортист и е борбен. На него колкото повече такива съоръжения му се предоставят, толкова повече той ще намира достойна алтернатива на всичко онова, което не харесваме в развитието на съвременното ни общество. Затова и сме мотивирани да направим и още. Правим го, даваме добрия пример, показваме лична отговорност и инвестиция. Вместо да се оплакваме колко сме, просто правим това, което е възможно, за да ставаме все по-добре“, допълни още собственикът на ЧСУ "Цар Симеон Велики".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация