УЕФА се подиграва цинично с Буфон

13:08
УЕФА се подиграва цинично с Буфон

Наказанието, което УЕФА планира да наложи на Джанлуиджи Буфон, на практика ще провали сбогуването му с националния отбор на Италия. В родината на вратаря са убедени, че европейската футболна централа ще накаже много сериозно 40-годишният ветеран.


Вчера от УЕФА обявиха, че са стартирали заради коментарите му след победата над Реал Мадрид с 3:1 на „Сантиаго Бернабеу” в Шампионската лига. Буфон беше безкрайно остър към съдията на двубоя Майкъл Оливър, който даде решителна дузпа в полза на испанците секунди преди края на мача. Тогава Джиджи избухна с думите, че английският арбитър има „кофа за боклук” на мястото на сърцето си и го посъветва да „стои на трибуните и да яде чипс”.


В тази връзка УЕФА погна играча за „нарушаване на основните принципи на поведението”, а окончателното решение ще бъде обявено на 31-и май. Според „Гадзета дело спорт” то по всяка вероятност ще бъде строго и ще провали плановете на Буфон за завършека на международната му кариера.


В края на клубния сезон се очаква славният ветеран окончателно да се оттегли от терена, така че евентуално наказание само за Шампионската лига не би повлияло кой знае колко. „Гадзета” информира, че УЕФА вместо това мисли по-скоро за санкция, обвързана с конкретен период от време, който ще обхване част от летните контроли на Италия.


На 4-и юни има заплануван приятелски мач между „скуадра адзура” и Холандия, за който се вярва, че бе организиран като бенефис именно за големия вратар. На тази мисъл навежда факта, че срещата ще се играе в Торино на „ Ювентус Стейдиъм”.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация