Салах счупи рекорда за най-много голове, Ливърпул завърши в топ 4 (видео)

10:32
Салах счупи рекорда за най-много голове, Ливърпул завърши в топ 4 (видео)

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах отбеляза един гол за победата над Брайтън с 4:0 в последния 38-и кръг и подобри рекорда в Премиършип за най-много точни удари за един сезон. Египтянинът приключи кампанията с 32 попадения, а също така помогна на мърсисайдци да си гарантират място в Шампионската лига за следващия шампионат.

Салах вкара първия гол срещу "чайките" и постави абсолютен рекорд в шампионат от 38 кръга, а другите бяха дело на Деян Ловрен, Доминик Соланке и Андрю Робъртсън. Ливърпул приключи сезона на четвърто място с пет точки повече от Челси, който падна с класическото 3:0 в гостуването си на Нюкасъл. 

Шампионът Манчестър Сити победи Саутхемптън с 1:0 с гол в последната минута на Габриел Жезус и приключи на върха със 100 точки. Манчестър Юнайтед завърши втори с 81 т., а бронзов медалист стана Тотнъм, който в зрелищен двубой срази Лестър с 5:4. Челси, Арсенал и Бърнли ще играят в Лига Европа, а от елита изпаднаха Суонзи, Стоук Сити и Уест Бромич Албиън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
14.05.2018 12:23

само да вметна, че точни удари не е равносилно на голове, но едва ли това е първото нещо което трябва да поправите в този сайт.