Вижте всички шампиони в европейските първенства

17:04
Вижте всички шампиони в европейските първенства

Измина поредният вълнуващ сезон по футболните терени в Европа. Голяма част от държавите на Стария континент вече имат своите шампиони, които ще се отдадат на заслужен отдих преди да започнат подготовката си за новото издание на Шампионската лига. За една част от националите от тези клубове обаче тежката работа тепърва предстои, тъй като след около месец те ще трябва да защитават честта на родината си по терените на Русия в 21-то издание на Световната купа.    

В полската Екстракласа за поредна година обаче далеч не мислят за почивка, тъй като предстоят изключително напрегнати последни срещи, които ще определят първенеца в тази страна. Както и предния сезон, Легия Варшава и Ягелония Бялисток са замесени в битката за трофея в Полша, като с по-големи шансове за златните медали се очертава да бъде тимът на Легия.

В топ първенствата нямаше кой знае какви изненади. 

Ювентус и Байерн Мюнхен продължиха с доминацията си на домашната сцена. 

Манчестър Сити показа прекрасен футбол през цялата кампания във Висшата лига и заслужено се поздрави с първото място. 

Същото стори и ПСЖ във Франция, където отвя конкуренцията с изключително доминиращ и резултатен футбол.

В Първа професионална лига приказката на Лудогорец продължава вече седма поредна година, като не се вижда в скоро време тя да свърши.

В сряда Олимпик Марсилия и Атлетико Мадрид ще се изправят един срещу друг в сблъсък за трофея от Лига Европа.

Десет дни по-късно пък е най-важният мач от клубните надпревари в Европа - този, който ще определи носителят на трофея в Шампионската лига. Спорът ще е между Реал Мадрид и Ливърпул.

Всички шампиони в европейските клубни първенства:

► Австрия - Залцбург

► Азербайджан - Карабах

► Англия - Манчестър Сити

► Андора - ФК Санта Колома

► Албания - Скендербеу Корча

► Армения - Алашкерт

► Беларус - БАТЕ (сезон 2017)

► Белгия - Клуб Брюж

► Босна и Херцеговина - Зрински

► България - Лудогорец

► Германия - Байерн Мюнхен

► Гибралтар - Линкълн Ред Импс

► Грузия - Торпедо Кутаиси (сезон 2017)

► Гърция - АЕК Атина

► Дания - Мидтиланд

► Естония - Флора (сезон 2017)

► Израел - Апоел Беер Шева

► Исландия - Валур (сезон 2017)

► Испания - Барселона

► Италия - Ювентус

► Казахстан - Астана (сезон 2017)

► Косово - Дрита

► Кипър - АПОЕЛ

► Латвия - Спартакс Юрмала (сезон 2017)

► Литва - Судува (сезон 2017)

► Люксембург - Ф91 Дюделанж

► Македония - Шкендия

► Малта - Валета

► Молдова - Шериф (сезон 2017)

► Норвегия - Розенборг (сезон 2017)

► Полша - Легия Варшава

► Португалия - Порто

► Република Ирландия - Корк Сити (сезон 2017)

► Румъния - ЧФР Клуж

► Русия - Локомотив Москва

► Сан Марино - Ла Фиорита/Фолгоре

► Северна Ирландия - Крусейдърс

► Словакия - Спартак Търнава

► Словения - Марибор/Олимпия Любляна

► Сърбия - Цървена звезда

► Турция - Галатасарай

► Уелс - Дъ Ню Сейнтс

► Украйна - Шахтьор Донецк

► Унгария - Видеотон/Ференцварош

► Фарьорски острови - Викингур Гота (сезон 2017)

► Финландия - ХЯК (сезон 2017)

► Франция - ПСЖ

► Холандия - ПСВ

► Хърватия - Динамо Загреб

► Черна гора - Сутиеска

► Чехия - Виктория Пилзен

► Швейцария - Йънг Бойс

► Швеция - Малмьо (сезон 2017)

► Шотландия - Селтик

► Лига Европа - Атлетико Мадрид

► Шампионска лига - Реал Мадрид/Ливърпул

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Omilron
14.05.2018 19:49

В огромна част от първенствата шампионите са едни и същи от години. Парите във футбола убиват самия футбол и то с изключително бързи темпове. Бундеслигата, Серия А, Ла Лига, нашта смешна ППЛ и други на практика са създадени само за един отбор в тях, максимум два. В Шампионската лига от години реално играят не повече от 8-10 отбора, всички други са просто масовка. Няма я романтиката, няма я лоялността, няма ги изненадите (освен, ако не са продиктувани от тото мафията)... Само реклами, татуирани инстаграм медийни балони и едно голямо фалшиво шоу.

Amateur2018
16.05.2018 10:16

Съгласен съм с Азар - Лестър загубиха само Канте. Предполагам надграждат някакъв отбор, но уволнението на Раниери беше грешка според мен.

И въпреки всичко, във ВЛ си е най-разнообразно откъм шампиони. Юнайтед, Челси, Сити, та и Лестър се отбелязаха веднъж. Особено случая с Лестър не знам дали в друго първенство може да се случи. Например, Хофенхайм, Торино или Ейбар да станат шампиони... Макар и един път в историята им, но да станат.

Но като цяло да, навсякъде шампиони стават големите отбори с много пари и фенове. За съжаление, това вече е футбола и заради това неутралния зрител симпатизира много на отбори като БВБ, Тотнъм, Лестър, Атлетико, които поразчупват малко статуквото из първенствата.

CFC_H_A_Z_A_R_D
15.05.2018 15:50

За Лестър не съм съгласен,те изгубиха основно едина от звездите си а именно Канте.Те дори сега имат повече звезди от колкото преди.Сега с Ихеаначо,Ибора,Менди,Магуаяр от тази титла още обират своите плодове като се подсилват добре последните 2 сезона.Иначе за Монако си прав там направо ги обраха,но те наблягат повечко на млади таланти и юноши.Иначе Салах дори да загуби финала се съмнявам да напусне Ливърпул.Аз си мисля,че другия сезон това 30 годишно чакане за титла може и да свърши.А това,че 95% от играчите в днешно време са си к*рви отдавна е ФАКТ!!!За сега играчи като Кейн и Икарди например са си верни към отборите.Но истината е,че те вече са на по 25 не на 20 или 21 а още нищо съществено не са спечелили Икарди дори не имал мач в ШЛ а говорим за един от най-добрите нападатели в света който може да не отиде дори на световното ама си държи на Интер и за това е капитан и го уважават(но ще видим колко верен ще излезе и той и Кейн)

Matteo_Poker
15.05.2018 15:43

Парите наистина убиват футбола.И няма как отбор с традиции да печели на европейска сцена,защото футболистите не им пука за традициите ,а за парите.Лам,Джерард,Лампард,Тоти,Буфон и други вече се пенсионираха .Не останаха много джентълмени.Оскар бивш играч на Челси отиде в Китай за 400 хиляди евро/долара/ ?? на месец. Каза ,че не иска да умира беден.Не че е нещо кой знае какво ,но пък това единствения пример ,който се досещам ,че човек е искрен в това ,което иска.Има и други ,но те казват че "винаги са искали да играят за този клуб,било им е детска мечта или че е тук да спечели титли.."

Matteo_Poker
15.05.2018 15:31

CFC_H_A_Z_A_R_D дори да добавя Атлетико Мадрид и Челси ,разликата няма е голяма.Мисълта ми е ,че само отбори от топ 4 първенствата ще печелят.И само отбори големи ресурси ще печелят.Вярно Лестер Сити стана шампион,Монако стана шампион ,но звездите си разпродадоха.И сега са далеч от шампиона тази година.Тези отбори с традиции които изброи не виждам как ще се върнат славните времена ,като не могат да си задържат играчите.Което е кофти ,предпочита се голяма заплата.А лично ще се радвам Ливърпул да победи Реал Мадрид, това ще им помогне някак си .Обаче ако загубят може да изгубят Салах,но пък това зависи от него.Аз ако съм на негово място няма да напусна.Продажбата няма да е добра за тях защото няма да са конкуренти нито за титла за Англия ,нито ШЛ.Не че не могат да купят заместник,но дали ще оправдае очакванията ,а самите собственици в топ отборите нямат такова търпение и правят постоянни смени на треньори.Челси ще играе Лига Европа и Конте може да не е треньор.Сега ще се купуват пак играчи и се гради и може да спечели титлата новия треньор,обаче като направи слаб сезон уволнение .И не само за Челси става въпрос ,а за всеки топ отбор : няма титла ,смяна на треньор.Иначе отборите които изброи горе ,даден играч прави добър сезон и големите отбори почват да се интересуват за закупуване.Валенсия и Бетис направиха добър сезон и сега някои ще иска да им купи играчите.ПСВ имат един мексинец ,новия Робен му викат и той ако продължи с добрата си игра и него ще купят някой от отборите от топ 4 първенствата.И как ще се борят за титла и ,а пък ШЛ да не говорим ?

CFC_H_A_Z_A_R_D
15.05.2018 14:50

Историята никога не трябва да се подценява.Отбори с история и традиций в турнира като Ливърпул(който не е изключено да ви прекаратят хегемонията),Интер,Милан,Аякс,Порто,Бенфика,Валенсия,дори Арсенал ако щеш изобщо не трябва да се пренабрегват защото рано или късно ще се завърнат.Малко странно ми стана,че не си сложил в тази твоя класация Атлетико който през 2016 си им откраднаха трофея от ръцете каквото и да говорим.Също не,че нещо но да не сложиш нас като фактор ми стана леко убидно честно.Айде последните 2,3 сезона сме по-колебливи ама винаги сме играли на ниво в мъжката и на ниво в ШЛ.

Matteo_Poker
15.05.2018 13:06

Тази година от топ първенствата само в Италия имаше интрига .При другите титлата се реши рано.Иначе ако може да се обобщи за всички европейски първенства може само в две бе прекъсната доминацията на някой отбор.Преди да се промени сайта се коментираше много повече и имаше спорове кое първенство е по-интересно и Ла Лига го изкарваха супер скучно защото само Реал Мадрид и Барселона побеждава.Но както ти спомена и в другите е така.Има първенства където в цялата им история на първенставата само 3-4 отбора са успяли да спечелят титла.Навсякъде има поне един отбор където доминира.Западните отбори завинаги ще си останат много по-богати от източните.В Шампионска лига винаги ще побеждава испански,италиански,английски и немски отбор.Преди 27 години последно отбор от източна Европа е успял да спечели ШЛ - Цървена Звезда.С тези пари ,трансфери по 100 милиона за 1 футболист ще се гледа само едни и същи отбори да печелят измежду Реал Мадрид,Барселона,Байерн Мюнхен,Ювентус,Манчестер Ю и Сити,ПСЖ като последните 2 които изредих не са я печелили някога,но докато им се налива сумати пари ще са в топ 16 най-добрите в Европа.