С гол в последната минута "армейците" удариха Левски в лудо дерби (видео)

20:43
С гол в последната минута "армейците" удариха Левски в лудо дерби (видео)

Отборът на ЦСКА-София надви Левски с 3:2 след гол в 90-ата минута, като застраши участието на "сините" в баража за участие в Лига Европа. Рубен Пинто се превърна в герой с попадението си в последната минута. Преди това Рафаел Енрике (19) и Кристиан Малинов (57) даваха два пъти аванс "червените", но Паулиньо (34) и Станислав Костов (78) изравняваха. Епизод № 6 от сблъсъка между "сини" и "червени" предостави много емоции и цели пет гола, което се случва за първи път през тази кампания.

 

Рекордно малко публика присъстваше на стадион "Васил Левски", където дори заваля дъжд преди началото на двубоя.


"Червените" започнаха да атакуват моментално, като Митрев трябваше да пресича подаване на Енрие, а в третата минута парира удар на Десподов.


Десподов пробва задна ножица, която не затрудни Митрев в 4-ата минута, а Манолев пропиля добра атака в следващите секунди. Удар на Десподов от фаул беше избит със сетни усилия от Митрев в 9-ата минута, а след центрирането от корнер топката се удари в ръката на Папазов.


Волен Чинков се подведе от симулация на Енрике, като отсъди фаул на границата. Десподов стреля в стената, а след това при центрирането Манолев уцели гредата, но националът беше в положение на засада, която беше маркирана.

 

В 19-ата минута падна първото попадение в мача. Аймен Белаид сбърка при поемането на една топка, а след това подари странично хвърляне на противника. Последва центриране на Атанасов, Митрев боксира лошо и прати топката на крака на Енрике, който без никакъв проблем даде аванс на "червените".


Последва още една опасност пред синята врата, а в 33-ата минута Манолев направи сериозен пропуск. Дясното крило стреля с левия крак над вратата.


Минута по-късно Левски изравни. Попадението на "сините" дойде след груба грешка на Божидар Чорбаджийки, който изведе Паулиньо при неуспешен опит да върне топката към своя вратар.  Бразилецът се пребори за коженото кълбо с Атанасов и прати топката в мрежата.


Последва удар на Тиаго отдалеч, но Митрев спаси.


На полувремето Роси смени Юруков с Антъни Белмонт.


"Червените" продължиха да бъдат по-активни, а срещата беше прекъсната за минута поради хвърлените димки от агитката на Сектор "Г". В 50-ата минутна Мирев спаси ефектно удар на Чорбаджийски с глава. Станислав Манолев се контузи и беше заменен от Хеан Блако, който застана на върха, а Десподов се премести на дясното крило.

В 57-ата минута Кристиян Малинов даде върна преднината на "червените". Прохазка, който се чувстваше доста некомфортно на дясната зона на отбраната, изпусна Енкрие и той центрира към Малинов. Халфът беше оставен непокрит от тримата полузащитници на "сините" и стреля от въздуха, забивайки топката в земята и след това тя се озова в горния десен ъгъл на Митрев.


Паулиньо проби два пъти през Атанасов, но неговите съотборници не успяха да се възползват. Станислав Костов влезе на мястото на Ривалдиньо.


В 72-ата минута Прохазка удари лявата греда на Черниаускас с изстрел от 20 метра. Станислав Иванов смени Нашименто.


Няколко минути по-късно Костов, който се включи много добре, изравни. Нападателят вкара гол, който много напомня на случайното попадение на Фернандо Каранга от март месец, но този на българина беше доста по-красив.

"Сините" тръгнаха да търсят победата. Жерсон Кабрал пропусна две възможности, а столичани изненадващо се хвърлиха в атака, въпреки че предвид равенството между Берое и Лудогорец пращаше тима на бараж при този резултат.


Това остави свободни пространства и Кирил Десподов направи пропуска на деня. Нападателят се откъсна от рехавата защита на домакините още от центъра на терана и тръгна фронтално срещу Митрев, който плонжира в краката му и леко чукна топката. Бързакът обаче го преодоля, но след това прати топката в аут, вместо в празната врата.


Изненадващо Левски продължи да атакува с всички сили, като в 90-ата минута ЦСКА-София стигна до победата. Рубен Пинто беше изведен зад защитата и матира Митрев за радост на Сектор "Г".


Така Левски не спечели нито веднъж дербито в първенството, докато "червените" записаха два успеха от четири мача. Двата тима вече изиграха четири мача помежду си в първенството и още два за Купата на България. В Първа лига балансът е в полза на "червените", които записаха 2 победи и 2 равенства. За Купата пък късметът бе на страната на “сините”, които отстраниха съперника с победа и равен на 1/2-финала.


Първа професионална лига, шампионски плейоф, 9 кръг:

ЛЕВСКИ - ЦСКА-СОФИЯ 2:3


0:1 Енрике (19)
1:1 Паулиньо (34)
1:2 Малинов (57)
2:2 Костов (78)
2:3 Пинто (90)

 

ЛЕВСКИ (4-1-4-1): Божидар Митрев, Роман Прохазка, Томислав Папазов, Аймен Белаид, Иван Горанов, Илия Юруков, Васил Панайотов, Филипе Нашименто, Жорди Кабрал, Паулиньо, Ривалдиньо

 

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Витаутас Черниаускас, Стойчо Атанасов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Жеферсон, Кристиян Малинов, Станислав Манолев, Рубен Пинто, Тиаго Родригес, Кирил Десподов, Рафаел Енрике

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация