Нишикори помрачи рождения ден на Григор

18:25
Нишикори помрачи рождения ден на Григор

Световният номер 4 Григор Димитров отпадна още на старта на турнира от сериите Мастърс в Рим, след като загуби от японеца Кей Нишикори със 7-6(4), 5-7, 4-6 в мач от втория кръг на надпреварата.

Двубоят бе изключително оспорван и изпълнен с обрати, като българинът водеше с пробив във втория и третия сет, но и в двата случая изпусна преднината си и в крайна сметка записа четвърто поражение от пет мача срещу Нишикори. В първата част японецът нанесе първия удар, след като проби в петия гейм и водеше уверено играта. Той се пропука, когато сервираше за сета при 5-4, когато Гришо върна пробива и в последствие се стигна до тайбрек, в който хасковлията се наложи със 7-4. Димитров започна силно втората част, като първи стигна до пробив, но скоро след това изгуби предимството си, а след това с нов пробив Нишикори стигна до 7-5 и вкара мача в решаващ сет. В него сценарият се повтори, като Григор първи взе подаването на съперника си, но японецът след това постигна два пробива и в крайна сметка затвори мача след 2 часа и 55 минути здрава битка. 

По този начин Димитров приключи с участието си в италианската столица, но все още има шансове да влезе в Ролан Гарос като четвърти поставен, което ще му осигури по-добър жребий. Нишикори от своя страна ще срещне Филип Колшрайбер на осминафиналите в Рим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари