Левски надви Верея и отива на бараж (видео)

21:53
Левски надви Верея и отива на бараж (видео)

Отборът на Левски постигна очаквана победа с 2:0 при визитата си на Верея Стара Загора в среща от последния кръг в Първа лига. С успеха „сините“ си гарантираха и на практика третото място в крайното класиране, като сега им предстои бараж за класиране в Лига Европа. И двете попадения на „Трейс Арена“ паднаха след почивката и бяха дело на бразилеца Паулиньо. Крилото на столичани откри резултата в 59-ата минута, а 12 по-късно оформи и крайното 2:0 в полза на своя тим.

 

В другия мач, игран по същото време, ЦСКА-София победи Берое с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата бе реализирано от Кирил Десподов в 66-ата минута. Малко преди края гостите от Стара Загора останаха с човек по-малко, след като капитанът на зелено-белите Мартин Райнов получи червен картон.


Така в класирането ЦСКА-София финишира на втора позиция с 81 точки, докато Левски е трети с 64. Берое пък остана на четвъртото място с 59 и така тимът, воден от Александър Томаш пропусна шанса да се бори за място в евротурнирите през лятото.


Това право се падна на Левски, който ще спори със състава на Чермо море, след като варненци спечелиха плейофите във втората осмица на първенството.

 

ВЕРЕЯ - ЛЕВСКИ 0:2


0:1 Паулиньо (59)
0:2 Паулиньо (71)

 

ВЕРЕЯ: Даниел Наумов, Здравко Илиев,  Илия Мунин, Иво Иванов, Веселин Минев, Симеон Мечев, Илиян Йорданов, Денислав Станчев, Валери Домовчийски, Венцислав Христов


ЛЕВСКИ: Петър Иванов, Ивайло Найденов, Холмар Ейолфсон, Давид Яблонски, Иван Горанов, Васил Панайотов, Роман Прохазка  Жорди Гомес, Паулиньо, Антонио Вутов, Ривалдиньо

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация