Официално: Унай Емери е новият мениджър на Арсенал

13:28
Официално: Унай Емери е новият мениджър на Арсенал

Ръководството на Арсенал обяви официално, че испанецът Унай Емери ще бъде новият мениджър на тима. Бившият наставник на Пари Сен Жермен заменя на поста Арсен Венгер, който бе начело на „топчиите“ през последните 22 години. 46-годишният испанец води ПСЖ в последните два сезона и въпреки че спечели домашен требъл през този сезон, бе заменен от Томас Тухел, след като не успя да постигне нищо забележително в Шампионската лига. Преди престоя си в Париж, Емери изкара успешен период в Севиля, като спечели три пъти подред Лига Европа с испанския клуб.

„Унай е постигнал невероятни успехи в своята кариера, помогнал е за развитието на някои от най-големите таланти на европейския футбол и освен това изповядва атрактивен и нападателен стил на игра, който пасва идеално на Арсенал. Избрахме го и заради неговия начин на работа – той работи здраво и със страст, което го направи перфектният избор да ни поведе напред", заяви изпълнителният директор на клуба Иван Газидис.

„Изключително съм щастлив, че се присъединявам към един от най-великите клубове, заяви самият Емери за сайта на лондончани. Арсенал е популярен и обичан по целия свят заради стила си на игра, заради това, че дава шанс на младите играчи, с перфектния си стадион, както и с отличното управление на клуба. Наистина съм много развълнуван, че ми се гласува доверие да започна тази толкова важна нова страница в историята на Арсенал“, допълни още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация