Клоп и Зидан показаха взаимно уважение

09:12
Клоп и Зидан показаха взаимно уважение

В навечерието на днешния финал на Шампионската лига между Реал Мадрид и Ливърпул треньорите на двата съперника говориха с респект един за друг. Критиците на Зинедин Зидан смятат, че той повече е настойник на изключително талантлив отбор, предвождан от Кристиано Роналдо, отколкото гений на тактиката.

"Много хора смятат, че Зидан няма много познания за тактиката, което звучи смешно", каза Юрген Клоп пред медиите в Киев. Той добави: "За мен Зидан е един от петимата най-добри футболисти за всички времена. Аз съм две години и половина в Ливърпул, повече от него в Реал, но той може за трети път да спечели Шампионската лига. Очаквам той да бъде превъзходен, какъвто беше и като играч. Неговият отбор работи като швейцарски часовник."

За разлика от французина Клоп има скромна кариера на играч в родната му Германия, главно като защитник в Майнц. "Като играч бях малко по-добър, но той не беше лош", настоя Зидан, въпреки че Клоп се отличи като треньор.

"Много уважавам този мъж. Той има голям опит и това, което постигна във футбола, е феноменално. Дали си приличаме? Не, защото всеки е различен, но аз го уважавам", каза Зидан.

Зидан има общо 8 спечели титли като треньор на испански грандове, включително шампионската титла на Испания и два пъти световен клубен шампион. Засега Клоп не е спечелил нищо с Ливърпул, макар че изведе тима на финала на Лига Европа през 2016 г., който загуби от Севиля.
Днешният финал ще му е втори в Шампионската лига, след като през 2013 г. неговият Борусия Дортмунд загуби от Байерн на "Уембли". Въпреки различните биографии, Клоп смята, че между двамата има сходни неща.

"През целия си живот Зинедин Зидан е бил боец, раснал е в Марсилия, и за да направиш кариера като неговата, трябва да си боец", смята германецът. "Видях лицето му, когато някой го попита на пресконференция за глада и това го ядоса, същото би станало и с мен, след като съм израснал в малко село в Шварцвалд."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация