Конте каза "НЕ" на Реал Мадрид

11:34
Конте каза "НЕ" на Реал Мадрид

Мениджърът на Челси Антонио Конте е отклонил офертата да поеме Реал Мадрид.


Според испанските и италианските медии Конте е бил твърд в отказа си, а като основен мотив посочил желанието да уважи споразумението си с лондончани.


Ясно е, че на „Сантиаго Бернабеу” имат желание колкото се може по-бързо да намерят нов наставник след изненадващата оставка на Зинедин Зидан.


В тази връзка вчера един от директорите в Реал е провел телефонен разговор с Конте, чието бъдеще на „Стамфорд Бридж” не е много сигурно. Шефът на „лос меренгес” е запитал италианския тактик дали се интересува от възможността да оглави най-успешния клуб в Шампионската лига.


Конте отказал по редица причина, като основната била желанието му да уважи договора си с Челси. Това желание е един вид отмъщение на Конте спрямо борда на директорите при „сините”. Няколко пъти в хода на минали сезон треньорът критикуваше показно работата им на трансферния пазар, тъй като не получи желаните футболисти. С нежеланието си да разтрогне по взаимно съгласие, Конте изправя клуба пред възможността да го уволни, но съгласно споразумението този ход означава и изплащане на неустойка в размер на 10 милиона евро.


Конте също така е бесен от факта, че Челси продължава да води преговори с Маурицио Сари през главата му. Именно доскорошният наставник на Наполи е фаворитът да поеме юздите от своя сънародник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация