Надал отново завоюва титлата на "Ролан Гарос"

20:51
Надал отново завоюва титлата на "Ролан Гарос"

Рафаел Надал отдавна е познат като Краля на клея, но това не му попречи да продължи да изумява с дълголетието на величието си на "Голям шлем". Матадора подчини спрягания за най-сериозен негов противник на клей през последните две години Доминик Тийм с 6:4, 6:3, 6:2 и за безпрецедентен 11-и път в кариерата си покори любимия "Ролан Гарос"!

 

Както бе и в полуфинала срещу Хуан Мартин дел Потро, Надал имаше най-много проблеми в първия сет, когато и съперникът му изпълняваше най-дисциплинирано тактическия си замисъл. Създадените трудности от страна на Тийм обаче се изпариха в най-неподходящия момент, когато той трябваше да сервира за оставане в сета и набързо подари три точки за пробив в три непредизвикани грешки.

Фаталното за австриеца се случи и той загуби частта при свой сервис, след което започна втория сет с допускане на нов пробив, като вече грешките и от двете страни на ракетата му зачестиха. Надал не толкова повиши нивото си, а по-скоро запази дисциплина в замисъла си за мача, като бе далеч по-разнообразен в решенията си от Тийм, който пък откровено се изчерпа откъм идеи след края на първия сет.

Третата част също сравнително безпроблемно отиде на сметката на Надал, който имаше лек физически проблем в средата й, но това не го спря да доминира разиграванията, да печели размените по диагоналите и да тормози противника с форхенда си по обратната права.

Той вече има 86 победи в 8 мача в Париж, като единствено е губил на осминафиналите през 2009-а от Робин Сьодерлинг и на четвъртфиналите от Новак Джокович през 2015-а. Титлата е 17-а за него от “Големя шлем” в общо 24-ия му финал, като превъзходството му на клей е изумително вече два поредни сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация