Шеф на Шахтьор: Трансферът на Фред в Юнайтед е сигурен

10:13
Шеф на Шахтьор: Трансферът на Фред в Юнайтед е сигурен

Генералният директор на Шахтьор Донецк Сергей Прядкин потвърди, че проблеми с трансфера на Фред в тима на Манчестър Юнайтед няма да има.

"Червените дяволи" още миналата седмица анонсираха привличането на бразилеца, но той още не е подписал личния си контракт. Забавянето бе възприето като намек, че Фред има някакви разногласия с ръководителите на Манчестър Юнайтед. В добавка полузащитникът получи контузия в националния отбор на Бразилия и през уикенда не игра в последната контрола на Селесао преди Мондиала срещу Австрия.

Sky Sports обаче твърди, че преминаването на Фред на "Олд Трафорд" е въпрос единствено на време и трансферът ще бъде потвърден, когато играчът получи разрешение за работа на Острова. Очаква се това да се случи до края на тази седмица. Шахтьор вече се сбогува със своята звезда.

"Преговорите с Манчестър Юнайтед продължиха повече от два месеца. От април техен скаут постоянно присъстваше на всичките ни домакински мачове в Харков. Жозе Моуриньо искаше Фред в състава на Юнайтед. Преговорите бяха интересни, а ние сме напълно удовлетворени от условията по споразумението. Фред е в Шахтьор от 2013 г., той израсна сериозно като футболист и вече е достоен да продължи представянето си в по-силен шампионат. Уверен съм, че той ще прогресира и ще продължи да вдига нивото си. Желая му успех в Премиършип. Приятно е, че наши бивши играчи - Уилиан, Фернадиньо, Мхитарян и Фред вече са в английски топ клубове, които се борят за първото място", заяви Прядкин за официалния сайт на Шахтьор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация