Инфантино връчи на Путин флага на ФИФА

12:26
Инфантино връчи на Путин флага на ФИФА

В Москва стартира конгрес на ФИФА, на който ще бъдат обсъдени много въпроси, в това число и за предстоящия Мондиал 2018. В началото на конгреса слово произнесе президентът на Руската федерация Владимир Путин, а след това ръководителят на ФИФА Джани Инфантино му връчи флагче на организацията и последва ръкостискане. Инфантино благодари на Путин за организацията на Световното първенство.

"Благодаря на вас, за вашата работа, за това, че направихте да се почувстваме един отбор. Благодаря на оргкомитета, на доброволците, Руския футболен съюз, всичките 150 млн. руснаци, на които им предстои да посрещнат турнира", каза Инфантино.

Руският лидер от своя страна подчерта, че Джани Инфантино е демонстрирал съпричастност към идеалите на спорта и му благодари за това, че неизменно е бил позитивно настроен по отношение на Русия. Путин каза още, че Инфантино е оглавил организацията в "трудни времена, но се справя достойно със задачите си, като истински боец". Световното първенство стартира в четвъртък и ще продължи до 15 юли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация