Официално: Атлетико подписа с Тома Лемар

12:32
Официално: Атлетико подписа с Тома Лемар

Атлетико Мадрид реализира един от големите летни трансфери в Европа, подсилвайки състава си с атакуващия полузащитник на Монако Тома Лемар. Ръководството на дюшекчиите официално потвърди, че трансферът е факт.

Според френските медии, Атлетико ще плати между 60 и 65 млн. евро за 22-годишния си футболист и ще получи значителна сума при следваща продажба на Лемар. Испанският Marca пък твърди, че трансферната сума е между 70 и 80 млн. и Лемар по този начин става най-скъпият футболист в историята на Атлетико.

22-годишният халф бе спряган за трансфер в чужбина от много месеци, но дюшекчиите изпревариха конкурентите си, след като от началото на този месец спортният директор на испанския клуб Андреа Берта преговаряше с представители на Монако в Княжеството. Атлетико направи всичко възможно, за да привлече Лемар преди началото на Мондиала, където Лемар ще се подвизава във френския национален отбор и цената му можеше да скочи значително.

Младият футболист се справя еднакво успешно и по двете крила и като плеймейкър. Той спечели Лига 1 през сезон 2016/2017 и стана полуфиналист в Шампионската лига по време на същата кампания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация