Фернандо Йеро: Нямаме време да се оплакваме

20:51
Фернандо Йеро: Нямаме време да се оплакваме

Новият селекционер на Испания Фернандо Йеро заяви, че тимът бързо трябва да забрави шокиращото напускане на Хулен Лопетеги, който бе уволнен часове преди старта на Световното първенство в Русия. Днес легендарният бранител на Реал Мадрид изведе отбора за първата си тренировка начело, след която даде и брифинг пред медиите.

„Нямаме време да се оплакваме и вярвам, че ще успеем да се справим със ситуацията. Дойдохме на Световното, за да се борим. Отборът е мотивиран, тъй като това е страхотна възможност и сега важното е да останем концентрирани", заяви новият селекционер на Ла Фурия.

По-рано днес президентът на Испанския футболен съюз Луис Рубиалес обяви, че досегашният наставник на тима Хулен Лопетеги е уволнен, след като вчера стана ясно, че младият специалист ще поеме Реал Мадрид след края на Мондиала. 

„Трябва да останем позитивни и просто да затворим тази страница. В момента е важно да мислим за играчите и за това, което сме тук да представляваме – Испания“, коментира 50-годишният Йеро, чиято треньорска кариера стартира през 2014 г. като асистент в Реал Мадрид, а през сезон 2016/2017 бе наставник на Овиедо, но напусна отбора, след като не успя да го изведе до промоция в елита.

Иначе Испания стартира участието си на Мондиала след два дена срещу Португалия, после играе с Иран на 20 юни и Мароко на 25 юни. 

„Ако не вярвах в нашите шансове, сега нямаше да съм тук. Когато президентът ми сподели за тази възможност – имах три опции. Едната бе да откажа, другата да напусна, а третата – да поема отговорността и да изляза отпред както заради Испанската федерация, така и заради испанския футбол“, допълни още легендарният защитник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация