Франция потегли с измъчена победа срещу Австралия (видео)

14:52
Франция потегли с измъчена победа срещу Австралия (видео)

Спряганията за един от фаворитите ти на Франция разочарова с представянето си в откриващия си мач на Мондиал 2018, но все пак победи Австралия с 2:1 в двубой от група С на шампионата. Срещата ще бъде запомнена най-вече с първата употреба на системата за видео повторения (ВАР) в историята на Световните първенства.

"Петлите" започна силно мача на "Казан Арена", но австралийците постепенно укротиха натиска на съперника си и на свой ред погледнаха към противниковата врата. Най-добрият шанс през първата част се откри именно пред "кенгурутата", след като Колентен Толисо можеше да се вкара автогол след центриране от фал, но Юго Лори опази вратата си.

След почивката възпитаниците на Берт Ван Марвайк стояха още по-добре на терена, а французите изглеждаха лишени от идеи, докато не дойде историческият момент в 58-та минута. Тогава Антоан Гризман падна в наказателното поле на Австралия след съприкосновение с противников бранител, като първоначално реферът Андрес Куня даде знак играта да продължи, но след това прегледа видеоповторенията и реши да отсъди дузпа, което беше правилното решение. Гризман реализира наказателния удар, но само четири минути по-късно Самюел Юмтити игра с ръка в своето наказателно поле и австралийците на свой ред получиха право да изпълнят дузпа. Миле Йединак бе безгрешен от бялата точка и изравни резултата.

По всичко изглеждаше, че тимът на Дидие Дешан ще започне с фалстарт, но в 80-та минута изстрел на Пол Погба се отби в защитник на Австралия и прехвърли Матю Райън, след което тупна около головата линия. Тук технологиите отново бяха в полза на французите и реферът даде сигнал за гол. До края не паднаха повече попадения и Франция спечели с 2:1, за да започне успешно участието си в Русия. В другия мач от групата тази вечер Перу се изправя срещу Дания.

Франция - Австралия 2:1

1:0 Антоан Гризман (дузпа) '58

1:1 Миле Йединак (дузпа) '62

2:1 Пол Погба '81

Състави:

Франция: Лорис, Павар, Юмтити, Варан, Ернандес; Толисо, Канте, Погба; Мбапе, Гризман, Дембеле

Австралия: Райън, Рисдън, Милиган, Сейнсбъри, Бехич; Йединак, Мууй; Лекие, Рогич, Крузе; Набут

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация